Почетна » Деца злоупотребљена код Ивана Ивановића?!

Деца злоупотребљена код Ивана Ивановића?!

од admin
0 коментар

Радиодифузно тело за електронске медије расправља о емисији ТВ Прва. Малишане питали о изборима, они давали политичке изјаве

ДЕЦА су злоупотребљена у политичке сврхе у последњем издању емисије „Вече са Иваном Ивановићем“ – став је заштитника грађана Београда Катарине Жежељ. Прилог у коме предшколце и основце питају о изборима, а онда већина деце у одговорима критикује Владу и премијера Вучића, осудило је и Независно удружење новинара Србије, оценом да су на ТВ Прва прекршени професионални стандарди који се односе на малолетне особе. Због овог „гафа“ извињењем се огласила и Прва телевизија:

– Није нам била намера да злоупотребимо децу у политичке сврхе и свесни смо негативних реакција које је приказана анкета изазвала у јавности. Поштујемо став заштитнице грађана Града Београда Катарине Жежељ да деци није место у прилозима који обрађују политичке теме и упућујемо извишњење целокупној јавности у Србији. Изражавамо најискреније жаљење што је такво мишљење створено, јер је једини циљ ове емисије забава.

Жежељева их је претходно позвала на извињење и оценила да „деци није место у прилозима који обрађују политичке теме и додала да деца нису бирачко тело, ни учесници у политичком животу, па не смеју бити ни невољни актери више или мање успешног хумора на тему политике“.

– Деца се у пристојном друштву не злоупотребљавају ни у једној области живота, па ни у политици или у продукцији програма који је несумњиво намењен одраслима. То се не ради не само зато што је то незаконито, него пре свега јер није поштено ни хумано – истакла је Катарина Жежељ.

Да је реч о кршењу дечјих права, али и кодекса емитера сматра Горан Караџић, председник Савета Радиодифузног тела за електронске медије (РЕМ). Он најављује да ће Савет РЕМ о овом случају расправљати већ у уторак.

– Као родитељ и као члан Савета био сам непријатно изненађен таквим увлачењем деце у програм и теме у којима им није место – оцењује Караџић за „Новости“.

– Постоје други начини за промовисање политичког става. Овакве ствари не смеју да се раде и чланови Савета ће о њима заузети заједнички став.

ЧАНКОВ СПОТ ИЗ 2012. ГОДИНЕ     У ПРЕДИЗБНОРНОЈ кампањи 2012. године ЛСВ је објавио спот у коме се појављују Ненад Чанак и његов малолетни син. Тадашња РРА није формално забранила спот, тражили су од емитера да престану да га емитују. Ово је био повод да упозоре емитере да обрате пажњу како не би дошло до злоупотребе деце и нарушавања њиховог достојанства.

И. М.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар