Почетна » ДЕВОЈКЕ, ПАЗИТЕ СЕ ОВЕ ПРЕВАРЕ! Српкиње зову да сликају „лепоту свог града“, а онда слике ГАДНО ЗЛОУПОТРЕБЕ

ДЕВОЈКЕ, ПАЗИТЕ СЕ ОВЕ ПРЕВАРЕ! Српкиње зову да сликају „лепоту свог града“, а онда слике ГАДНО ЗЛОУПОТРЕБЕ

од admin
0 коментар

Постоји озбиљна сумња да „Анастасиа дате“, међународни сајт за упознавање, ради кастинге и фотографише девојке по Војводини и Београду, али да их претходно не информишу о томе где ће њихове слике заправо бити објављене.

У Зрењанину је кастинг заказан и одржан у недељу, а позив за дођај објављен је и на једном од најпосећенијих локалних сајтова, у делу са плаћеним огласима, под насловом „Програм за одрасле: Представи лепоту Зрењанина“.

У огласу се наводи да заправо агенција „Социал Дисцоверy Вентурес“ позива све припаднице лепшег пола да учествују на кастингу, који ће се одржати у башти локалног клуба од 11 до 20 часова. У позиву стоји и да ће све учеснице добити ваучере за куповину у износу од 2.000 динара.

У причу су се укључила и два зрењанинска момка, којима је испричано да је све строго професионално, а тражено је да девојкама поруче да оскудна гардероба никако не долази у обзир, већ морају бити пристојно обучене, без минића и отворених деколтеа.

Један од њих, који је агенцији помогао да организује кастинг, а који је желео да остане анониман, испричао је за „Блиц“ да су за успели да окупе 23 девојке из Зрењанина за сликање, и то, како им је речено, за рекламу.

Naslovna strana sajta za upoznavanje

Насловна страна сајта за упознавање

Газда кафића отерао Русе, долазила полиција

– Дошло је и троје Руса и Иван Т. из Бачке Паланке, са којим сам се упознао у Словачкој и који ми је и предложио да учествујем у том послу. Девојке су фотографисане, урађен је и краћи видео запис. Тако је било све до вечерњих сати, када су дошле моје две познанице из Зрењанина и питале о чему се ради. Када сам започео причу, одмах су ме упозориле да се ради о превари, да је у питању сајт „Анастасиа дате“ и да су оне биле на кастингу у Београду, односно Новом Саду – испричао нам је тај младић.

Према његовим речима, одмах је реаговао и догађај је прекинут, а власник локала када је чуо да се ради о обмани, одмах је истерао Русе и позвао полицију, која је изашла на лице места – прича овај Зрењанинац.

Иначе, они који су имали било какве везе са организаторима, у причу укључују троје Руса и наводе да је је ова агенција руска. На њеном званичном сајту, међутим, наводи се да је реч о „водећом међународном сервису за упознавање који повезује људе широм Еворопе“. Сајт је на енглеском језику, а од физичких адреса наводи се једна на Малти.

Русе, односно „руску“ агенцију „Анастасија дате“ спомиње и Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“, кој је јуче на свом Фејсбук налогу први и упозорио на ову превару.

Узели смо од Руса контак телефона девојака

Један од момака из Зрењанина, тврди да ни он сам није знао у шта се уплео, већ да га је у све увукао извесни Иван Т. из Бачке Паланке.

– Позвао ме је нудећи ми прилику да зарадим. Сада када вратим филм, очигледно је било знакова за сумњу, јер је кастинг три пута одлаган, па су на крају они о свему одлучивали. Оно што смо ми урадили, одузели смо од Руса списак са контакт телефонима девојака и тражили смо да се све фотографије и видео записи избришу – каже наш саговорник.

Он тврди да се кастинзи и даље спроводе, да је у плану Петроварадин, Сомбор и још неки војвођански градови.

МУП интервенисао у кафићу

Из зрењанинске полицијске управе „Блицу“ је речено да нису добили никакве пријаве оштећених девојака и да полиција по том предмету не делује.

Потврђено је да је било изласка полиције у локал у којем је кастинг одржан, али по пријави власника који је тражио да се из локала удаље организатори догађаја.

Кастинг и на Петроварадину

Кастинг за „дејтинг сајт“ одржан је јуче на Петроварадинској тврђави у Новом Саду, у луксузном хотелу „Леополд“. То нам је потврђено у самом хотелу, а на лицу места нисмо затекли много девојака које су учествовале, али јесмо фотографа.

Догађај није најављен преко медија, као што је био случај у Зрењанину, а на друштвеним мрежама такође нисмо успели да пронађемо позив за фотографисање.

Јурић: Родитељи и млади, будите опрезни

На целу причу око проблематичног кастинга где се девојке позивају да се фотографишу руски „дејтинг“ сајт али без потпуних информација у које сврхе ће њихове фотографије бити коришћење, указао је Игор Јурић, оснивач Фондације „Тијана Јурић“.

Igor Jurić

Игор Јурић

Јурић је, пошто је обавештен о том случају који се догодио у Зрењанину, апеловао путем друштвених мрежа на родитеље и младе да буду обазриви, а у изјави за „Блиц“ каже да Фондација помно прати сваки случај и покушај злоупотреба, поготово када су деца и млади у питању.

– Апелујем овом приликом пре свега на родитеље да прате шта се дешава, какви су изазови пред њиховом децом, да разговарају са њима и питају их сваки пут када желе да се одазову на овако сумњиве позиве, о чему се заправо ради – рекао је он.

Јурић упозрава родитеље да информације које делују сумњиво треба проверавати из више извора, не треба олако веровати свему што се појави на друштвеним мрежама, ма колико то било примамљиво.

Фондација „Тијана Јурић“, према његовим речима, помно прати сваки случај злоупотреба, и у оквиру свог основног циља, дужна је да укаже на опасности које могу угрозити децу и младе.

– Фондација апелује и на младе да добро провере шта им се нуди, ко су особе које им нуде сарадњу и коме дају своје податке – каже Јурић.

Иако је постојала сумња да је исти кастинг одржан и у Суботици за сада није познато када и где. У суботичкој полицији кажу да немају ниједну пријаву таквог типа, нити су грађани чули за најаву тог догађаја.

Славко Сурла , Биљана Вучковић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

seven + 15 =