Почетна » Струја поново стиже у дом породице Савић

Струја поново стиже у дом породице Савић

од admin
0 коментар
Milos Supica daje izjavu za Srpsku televiziju iz Cikaga

 Мајка Сузана (46 година) је преузела управљање домаћинством и њен повремени рад у надници на пољу је једини приход са којим ова породица преживљава. Њен муж Љубиша (53 године) се озбиљно разболео због траума које је доживео током учешћа у ратним сукобима на Косову и Метохији 1999. године, бранећи српски и неалбански народ. Након што је остао без посла у параћинској Стаклари, породица Савић је остала и без тог извора прихода. Поврх свега тога, син Давид (14 година) је такође болестан и основну школу похађа по посебном програму.

Због тога што нису могли да плаћају струју она им је искључена, а и воду морају да доносе од комшија јер немају потребна средстава за прикључивање на сеоски водовод. У кући у којој живе само једна просторија има прозоре и врата и то им је истовремено и кухиња и дневна и спаваћа соба. Купатило немају, већ се купају са водом загрејаном на пећи, са бокалом и лавором.

Повремено добијају помоћ у храни од хуманитарне организације „Пепељуга 21. века и пријатељи“ из београдске општине Гроцка, која се обратила хуманитарној организацији „Спасимо српску децу“ из САД-а за помоћ породици Савић.

 Milos Supica daje izjavu za Srpsku televiziju iz Cikaga

Милош Шупица

У кратком период, Милош Шупица, оснивач ове српско-америчке организације, успео је да прикупи довољна средства како би се породици Савић поставили соларни панели на крову куће и тако им се обезбедила преко потребна струја.

Осим личних средстава породице Шупица, помоћ породици Савић су упутили и српски добротвори Радослав Раковић, Велимир Ђурић и Зоран Благојевић из Чикага, Саша Петровић, свештеник цркве Светог Николе у Омахи, држава Небраска али и дугогодишњи амерички пријатељи организације „Спасимо српску децу“ свештеник Ијан Меккинон из Сакрамента у Калифорнији и свештенство и парохијани православне Цркве Воздвижења часног крста из истог града.

Suzana David i Ljubisa Savic

Сузана, Давид и Љубиша Савић

Компанија из Крагујевца ће монтирати сву неопходну опрему чим то буду дозволила ограничења која тренутно постоје услед ситуације изазване епидемијом коронавируса.

У међувремену се настављају напори на прикупљању средстава за довођење пијаће воде до куће и прилагођавање једне од просторија у кући функцији купатила.

ПРЕДРАГ КАРАСОВИЋ   Ртс

Можда ти се свиди

Оставите коментар