Почетна » ДИРЕКТОР ЕПС ДИВЉАО ПО МИЛАНУ: Нашим парама се проводио са женом!

ДИРЕКТОР ЕПС ДИВЉАО ПО МИЛАНУ: Нашим парама се проводио са женом!

од admin
0 коментар

Директор ЕПС са супругом уживао у Милану у луксузном хотелу са четири звездице, а рачун платио службеном картицом компаније. Три ноћења с доручком, али и лимузину с возачем грађани Србије платили су око 1.700 евра.

Александар Обрадовић, директор Електропривреде Србије (ЕПС), водио је супругу на службени пут у Милано, где су о трошку грађана Србије провели три ноћи у хотелу са четири звездице „Карлтон Баљони“, сазнаје Курир. Они су тамо изнајмили и луксузну лимузину с возачем, а укупни трошак за ово бахаћење износио је минимум 1.626 евра.

Путовање је трајало од 19. до 22. децембра 2013. године, а да ствар буде гора, нико не зна да ли се и с ким Обрадовић састао током та три дана, као ни то која је била сврха пута.

Иживљавање за све паре

– Не постоји никакав записник о томе с ким се Обрадовић састао током тог, наводно, службеног путовања, шта је договорено и с ким, као ни резултати с тог путовања – прича извор Курира из ЕПС.

Иначе, према документацији у коју је Курир имао увид, Обрадовић се у овој хотел пријавио са чешким пасошем. Прво ноћење платио је 550 евра, док је за наредна два дао по 368,5 евра. Директор ЕПС своју лепшу половину частио је и доручком у апартману, а само то задовољство ЕПС је стајало 72 евра, односно 8.640 динара.

Брачни пар Обрадовић је у италијанској престоници моде платио и 165 евра за аутомобил с возачем, а за овај пут директор ЕПС добио је, наравно, и дневнице.

Занимљиво, само два дана након овог „напорног“ пута, 24. децембра 2013, Обрадовић је одлетео за Швајцарску, а одатле са супругом у Бразил, одакле му је жена пореклом.

– Обрадовић је ова путовања спојио с новогодишњим празницима, тако да се на посао вратио тек 8. јануара 2014. године – објашњава наш саговорник.

Иако се у документацији у коју смо имали увид јасно види да је хотелска такса, која износи пет евра по особи, плаћена за два лица за сва три ноћења, у ЕПС тврде да је Обрадовић на пут ишао сам.

Службени пут

– Сва службена путовања директора Обрадовића у складу су с годишњим програмом пословања ЕПС. Ниједан динар нити евро није утрошен у приватне сврхе – поручили су у ЕПС и:

– Пословање ЕПС подразумева састанке с великим бројем иностраних партнера и делегација. Пословна пракса подразумева и узвратне посете.

Обрадовић, и ако је у Милано ишао о трошку грађана живи у луксузу. како је Курир писао, има завидну колекцију сатова – око 50.000 евра, а тада су нам из ЕПС поручили да је он својевремено радио у иностранству, па је могао себи да приушти вредне сатове.

Афера „балерина“
ЗАПОСЛИО И „ГРАНДОВКУ“

Једна од, у најмању руку, дискутабилних одлука директора ЕПС била је и да запосли Драгану Милошевић, бившу учесницу ријалитија „Фарма“. Милошевићева је у ЕПС дошла на позицију Обрадовићеве асистенткиње, а пре тога била је играчица у „Гранду“, а јавности је била позната и као бивша девојка певача Немање Стевановића. Милошевићева је претходно волонтирала у Информативној служби СНС.

Реаговања

Александар Антић, министар енергетике
ПРОВЕРИТИ

То треба да провере интерне службе и након провере, уколико службена картица није коришћена у складу с прописима, тај новац се мора рефундирати.

Драган Добрашиновић, НВО Коалиција за надзор јавних финансија
НЕЗАКОНИТО

Уколико је Обрадовић водио жену на службени пут, а да том приликом ништа конкретно за ЕПС није урађено, то не само да је незаконито већ је и неморално. Овакво понашање, поред тога што је ружно и неукусно, штетно је за то предузеће, за државу и за грађане Србије.

Махмуд Бушатлија, економиста
ТРОШКОВИ ДА СЕ РАЦИОНАЛИЗУЈУ

Цену струје треба повећати, али то треба да буде последња ставка коју ЕПС треба да уради. У ЕПС би прво требало да отпусте гомилу запослених који у предузећу не раде ништа, а онда и да рационализују трошкове попут овог, који штете предузећу.

Душан Јањић, политички аналитичар
СТВАР ЗА ТУЖИОЦА

Зна се како се те ствари рашчишћавају, оставком. Овде се не ради о бахатости, већ се не поштују законски прописи. Према мом мишљењу, то је ствар за тужиоца.

 

Ружица Кантар,Фото: Драгана Удовичић,Фото: Дамир Дервишагић,Фото: Марина Лопичић, КУРИР

Можда ти се свиди

Оставите коментар