Почетна » Директор Лутрије и даље у фотељи: Седи ди си, ни за ди си ниси

Директор Лутрије и даље у фотељи: Седи ди си, ни за ди си ниси

од admin
0 коментар

Влада Србије није прихватила оставку директора „Лутрије Србије“ Александра Вуловића, коју је поднео пре дванаест дана, већ му је, како сазнаје „Блиц“, поручено да седи ту где је.

Иако се стекао утисак у јавности да је Александар Вуловић после оставке добио статус бившег директора, у пракси се то није десило. Према сазнањима „Блица“, Вуловићев захтев је игнорисан и недвосмислено му је поручено да седи ту где је.

Тако је Александар Вуловић остао тамо где је и био – у „Лутрији Србије“, у директорској канцеларији са свим задужењима и обавезама које та функција носи. То је за „Блиц“ потврдио и министар привреде Жељко Сертић.
– Оставка директора је његов лични чин. „Лутрија Србије“ ради без оперативних проблема. Када Влада одлучи о именовању новог директора, јавност ће бити и званично обавештена – одговорио је Сертић на питање „Блица“ зашто још званично није прихваћена оставка Александра Вуловића и да ли он и даље обавља функцију директора.

Вуловић је поднео неопозиву оставку на директорску позицију 30. јула 2015. после афере „Лото“, када се током извлачења у програму уживо на екрану појавио број 21, који је тек након тога извучен из бубња. Због сумње да је у питању била намештаљка, тужилаштво је покренуло и истрагу. Отад па до данас је прошло готово две недеље, а његов статус Влада још није решила. У међувремену су одржане две седнице Владе, 4. и 6. августа. Ни на једној није прихваћена оставка Вуловића нити се расправљало о његовом потенцијалном наследнику. Да је прихваћена, та одлука би морала да се појави и у „Службеном гласнику“, што се досад није десило. „Блиц“ је покушао да ступи у контакт и са Вуловићем, али се он на телефоне познате редакцији јуче није јављао.

Вуловић је, иначе, оставку на директорско место у „Лутрији Србије“ поднео председнику Владе Србије Александру Вучићу, а своју одлуку образложио је моралним разлозима уз напомену да под пуном одговорношћу тврди да је регуларност извлачења бројева игре на срећу лото апсолутно загарантована, да је извлачење у 59. колу игре на срећу лото 7 од 39 протекло у потпуности регуларано, као и да „Државна лутрије“ послује у складу са законом. Вуловић је, иначе, на чело тог предузећа дошао 2011. као кадар ДС.

Бојана Анђелић, Гордана Булатовић    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

6 + one =