Почетна » Директор школе у Смедереву открива детаље о „обрачуну“ наставника математике и ђака из одељења за месаре

Директор школе у Смедереву открива детаље о „обрачуну“ наставника математике и ђака из одељења за месаре

од Други Пишу
0 коментар

Незапамћени инцидент догодио се у среду, на часу математике, око 17 часова у Текстилно-технолошкој и пољопривредној школи „Деспот Ђурађ“ Смедерево, када је дошло до физичког обрачуна између наставника математике и ученика због мобилног телефона. Директор школе Миладин Виторовић каже за Нова.рс да му је јако жао што је до овога дошло, али да је изненађен што нико није пријавио случај, а прошло је два дана од тада. Истиче и да је шокиран због наставника математике који у овој школи ради пуних 30 година.

„Не могу да верујем да нико није пријавио инцидент, нити наставник нити ђак или његови родитељи, а када дете добије кеца, родитељи се одмах јављају, па ми није јасно зашто је ово прећутао. Од момента сазнања, ми поступамо по нашим правилницима, уколико посумњамо да је трећи ниво насиља, у року од 24 сата састаје се Тим за заштиту од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања и обавештава школска управа, тако да смо завршили Тим и идемо по даљим процедурама онако како је то предвиђено“, каже директор за наш портал.

Директор даље објашњава да се ученик јуче није појавио у школи, али ни данас, пошто је имао санитарни преглед. Каже да иде у одељење за месаре, па му је данашњи дан оправдан.

 

На питање да ли се ради о проблематичном детету, директор одговара:

„Шта да вам кажем, сада су сви проблематични. Снимак је заиста страшан, штета за обојицу што је дошло до тога. Неки моменти, не знам шта је у питању. Наставник ради 30 година у школи, није смео то себи да дозволи никако. Он је добар човек, станује у једном селу близу, доћи ће данас пошто има поподне часове, рекао сам му да напише изјаву. Позвали смо и колеге који су имали нека сазнања о догађају, тако да ћу до вечерас имати све њихове изјаве, као и изјаву ученика, али чекамо да дође родитељ зато што дете не може да да изјаву без њега јер је малолетно. Тако да ће отац доћи после 17х, пошто ради на грађевини и онда ћемо их све саслушати и поступати по даљим правилима“, истиче директор школе.

Што се тиче могућих последица и за наставника и за ученика, директор каже да не жели да прогнозира ништа унапред.

„Он је њега бацио на катедру, све се види на снимку. Ужасавајуће. Ђаци су снимали, а нико није пријавио. Заиста страшно. Не знам за последице, радимо онако како нам је дефинисано правилницима и то је то. Ништа не могу да кажем унапред“, каже наш саговорник.

Foto: despot.edu.rs

Сања Радовановић    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар