Почетна » Ђерлек: Хирурзи ће добијати плату на основу броја операције

Ђерлек: Хирурзи ће добијати плату на основу броја операције

од Други Пишу
0 коментар

Државни секретар Мирсад Ђерлек изјавио је да ће хирурзи на основу броја операција примати плату, јер велики број одлази раније са посла да ради приватно, а приоритет мора да буде државна болница.

„Потребно је знати колико хирург треба да уради лакших, колико средње-тешких, колико експертских операција и на основу тога ће примити плату. Они (хирурзи) раде и приватно, али првенствено мора да се уради посао у државној болници. Не може неко да уради мањи број прегледа у државној установи и да добије пун лични доходак, а да се чува да поподне ради приватно“, рекао је Ђерлек за лист Блиц.

Он је објаснио да ни министарка здравља Даница Грујичић ни држава не желе да забране лекарима оно што им закон дозвољава – да раде приватно, али посао прво мора бити урађен у државној болници.

Такође је рекао да ће Домови здравља имати главну улогу у лечењу пацијената, посебно када је реч о скрининзима.

„Домови здравља нису довољно искоришћени, а 60 и 70 одсто пацијената можемо да збринемо на том нивоу“, казао је Ђерлек.

Он је рекао да је приоритет да пацијенти буду задовољни и да ће бити настављено улагање у инфраструктуру здравствених центара.

„Клинички центар у Нишу је одавно завршен, а у Београду ће за неколико месеци. У Крагујевцу очекујемо да до краја године буде расписан тендер за извођаче“, казао је Ђерлек.

Он је додао да се стабилизација око заказивања прегледа очекује у марту.

Mirsad Đerlek Foto:TANJUG/ ZORAN ZESTIC

Блиц, Бета/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар