Почетна » ЂАВОЉА РАБОТА Македонски владика спремио анатему за све који раде јогу

ЂАВОЉА РАБОТА Македонски владика спремио анатему за све који раде јогу

од admin
0 коментар

Митрополит брегалнички Иларион, неканонске Македонске православне цркве, тврди да јога, која се намеће као „модеран“ начин за смиривање после стреса или трудницама за лакши порођај, заправо представља одрицање од свете православне вере и од Христа, објавили су македонски медији.

Иларион је свима који вежбају или су вежбали јогу можда из незнања, препоручио да прекину, да се покају и да се исповеде, а на све оне који, како се наводи, то не желе – бацио је анатему.
Православне цркве се слажу да би за избегавање атмосфере верског синкретизма, православна паства требало да избегава јогу због тога што представља фундаментално учење Хинду религије, а не само неку врсту фитнеса.

Јога је апсолутно неспојива са православном хришћанском вером и није јој место у животу хришћана, саопштиле су православне цркве поводом проглашења „Светског дана јоге“ који ће се према одлуци УН обележавати сваког 21. јуна.

Ово је македонским верницима пре два дана најавио митрополит Иларион на проповеди у манастиру Лесново. За Илариона све ове, наизглед наивне јога вежбе за опуштање, које се намећу као „модеран“ начин опуштања, у суштини – одрицање од свете православне вере и одрицање од Христа.

Православна црква је на састанку Светог синода у Грчкој позвала читав свет да избегне стварање атмосфере религиозног синкретизма.

Под мотом „Јога вежбе и технике у превладавању напетости и стреса“ у Градском парку у Скопљу пре три дана је обележен Међународни дан јоге. Организатори манифестације су били фондација „Умеће живљења Македоније“ и индијске амбасаде у Бугарској.

Генерална скупштина УН је прошле године утврдила 21. јун као Међународни дан јоге, а ту резолуцију је подржало 177 земаља.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар

4 × 4 =