Почетна » „ДОТЕРАНИ, ВОЗЕ ЏИП, НАПУНЕ РЕЗЕРВОАР И ПОБЕГНУ“: Београдске пумпаџије муче муку са „углађеним“ лоповима

„ДОТЕРАНИ, ВОЗЕ ЏИП, НАПУНЕ РЕЗЕРВОАР И ПОБЕГНУ“: Београдске пумпаџије муче муку са „углађеним“ лоповима

од Други Пишу
0 коментар

На путевима широм Београда често се виђају возила на чијим регистрацијама стоји маска, папир или неки друга друга ствар која крије бројеве. Многи мисле да возачи то раде како би могли да паркирају било где или да направе неки саобраћајни прекршај, а да не им не стигне казна, међутим неки од њих то можда чине и како не би платили гориво на пумпама.

Како су испричали радници са једне пумпе у Београду често се дешава да возачи наточе гориво и да побегну.

– Сваки дан нам се деси да бар једна особа побегне, а да не плати. Углавном наточе пун резервоар и оштете нас за око осам, девет хиљада динара. На пумпама постоје камере преко којих можемо да сазнамо број регистрације али велики број тих што краду бензин сакрију регистрацију да ли маском или на неки други начин – рекли су радници за медије.

Истакли су да гориво најчешће не плаћају возачи скупоцених аутомобила.

– Најчешће гориво не плате они који возе џипове. На пумпу дођу у скупим колима, лепо дотерани и делују као да су фини. Међутим, кад наточе гориво тако фини улете у џип и побегну а да не плате – казао је један од радника.

Напоменуо је да у случају кад неко побегне а не плати, трошак тог горива пада на раднике.

– Пре него што сам почео да радим на овој пумпи, радио сам на једној другој у Београду. На тој пумпи трошак неплаћања горива нису покривали радници, тако да то изгледа зависи од пумпе до пумпе – закључили су разговор радници једне београдске пупме који су инсистрирали на анонимности.

Један од возача испричао је да му је пре неколико месеци украден бензин из аутомобила марке „пунто“.

Открио нам је да је мушкарац, који је из резервоара крао гориво, ухапшен захваљујући томе што је неко од комшија позвао полицију. То вече више аутомобила било је покрадено.

– Крађа се десила на једном паркингу на Новом Београду. Мушкарац је украо гориво из више „пунтића“ јер су они погодни за то. Кад смо комшије и ја дошли у полицију сазнали смо да нам је бензин украо мушкарац који је у том тренутку возио џип. Заиста смо се шокирали. Вози скупа кола а краде из јефтинијих – испричао је саговорник за медије.

Новости онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар