Почетна » Драгачевски сабор трубача у Гучи од 5. до 7. августа

Драгачевски сабор трубача у Гучи од 5. до 7. августа

од Други Пишу
0 коментар

Драгачевски сабор трубача одржаће се од 5. до 7. августа у Гучи, уз богат културно- уметнички програм, речено је на конференцији за новинаре у Гучи.

Оснивач и власник Skymusic Миленко Шкарић рекао је да је циљ да се, уз техничко унапређење манифестације, очува традиција стара 61 годину, наводи се у саопштењу организатора.

„Наш задатак је да направимо једну фестивалску платформу која ће бити високог квалитета и да традицију са ових простора истакнемо и подржимо, очувамо и учинимо је још бољом. Идеја је да будемо неко ко ће овај фестивал вратити коренима и на најбољи начин представити их новим генерацијама, као и генерацијама које су већ дуго овде“, истакао је Шкарић.

Председник општине Лучани Миливоје Доловић нагласио је значај Сабора за културу земље и традицију, као и привреду тог краја и изразио наду да ће Фестивал трубе у Гучи врло брзо повратити стару славу.

„Потписали смо уговор са Skymusic на четири године и уверен сам да ћемо током те четири године вратити Сабор на стазе старе славе. Оно што ми желимо у годинама које долазе јесте да кроз програмске садржаје које ћемо овде припремати, а који ће одсликавати културну баштину нашег народа, Фестивал трубе подигнемо на највиши ниво“, рекао је Доловић.

Он је рекао да ће се трудити да Министарство културе и Влада Србије препознају Драгачевски сабор трубача као манифестацију од изузетног значаја за културну баштину Србије.

Свечана церемонија отварања фестивала почеће подизањем саборске заставе, коме ће присуствовати извођачи, медији и домаћини.

Финално такмичење трубачких оркестара биће у недељу, у 18 часова.

Првог дана наступиће Даница Црногорчевић са бендом, док ће Бобан и Марко Марковић наступити са својим оркестром у недељу, последњег дана манифестације.

Посетиоци ће имати прилику да уживају и у препознатљивим звуковима Биг Бенда РТС, чији је наступ, уз трубачки оркестар Екрема Мамутовића и трубачки оркестар Дејана Лазаревића, резервисан за суботу.

Трећег дана фестивала наступиће Народни оркестар РТС, са гостима солистима Аном Бекутом, Снежаном Ђуришић и Драгицом Радосављевић Цаканом.

ФоНет/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар