Почетна Друштво ДРАМА Извршитељи дошли да избаце петоро деце и жену на улицу, отац покушао да се СПАЛИ

ДРАМА Извршитељи дошли да избаце петоро деце и жену на улицу, отац покушао да се СПАЛИ

од admin
0 коментар

Незапослени Крагујевчанин Драган Арсенијевић, отац петоро малолетне деце, полио се јуче бензином и претио да ће да се спали када су судски извршитељи дошли да га иселе из његове куће.

После праве драме, асистенције полиције, ватрогасаца и хитне помоћи, пребачен је у Клинички центар на одељење психијатрије. Због дуга од 4.600 евра остао је без куће која вреди 40.000 евра.

Сања Арсенијевић, његова супруга, од јуче је на улици.

– Све је почело када је мој свекар напрасно умро. Трговао је стоком. Појавили су се људи који су нам тражили новац. Све смо продали, два аутомобила и осталу имовину коју смо могли. Али, дуг нисмо могли да намиримо. Кућа која је прадедовина мог мужа два пута је била на лицитацији, нико се није појавио, а онда је усменом погодбом продата за 9.200 евра. Избачени смо сви заједно из куће – прича Сања.
Каже и да су јој када је изашла са децом претили да ће да јој одузму и децу „јер их користи као параван“.

– Изашла сам, муж ми је у болници, имао је притисак 210 са 110. Нудили су ми да одем у сигурну кућу, а ја сам отишла код родбине. Решење по коме смо избачени није правоснажно јер смо уложили жалбу. Наше најстарије дете има десет, а најмлађе годину и по. Борићемо се до краја против неправде – каже Сања Арсенијевић која ради као чистачица.

Породица Арсенијевић јуче је могла само да покупи тањире и посуђе и да сакупи дечје ствари. Кућа је запечаћена.

Нико није имао милости за петоро деце која су отишла ван свог дома.

Из Коморе извршитеља Србије су „Блицу“ изјавили да је „правда остварена“, јер је „бивши власник боравио у некретнини која је продата на име дуга и није његово власништво на основу правоснажне пресуде“.

Држава мора да заштити

Извршитељи кажу да „држава мора да обезбеди заштиту грађана, укључујући децу и родитеље“, али не науштрб „права повериоца и купаца непокретности“.

Небојша Радишић    блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар