Почетна » ЈУНАЦИ РАТА НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: Борци са Кошара, Паштрика и учесници пробоја Коридора у Републици Српској добили помоћ

ЈУНАЦИ РАТА НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: Борци са Кошара, Паштрика и учесници пробоја Коридора у Републици Српској добили помоћ

од admin
0 коментар

 

У пуној сали Удружења на Савском тргу, команданти су се подсетили својих преминулих сабораца и вратили болна сећања на дане борбе, заточеништва, и зверстава које су преживели. ОДликовани су војници и официри учесници битака на Кошарама и Паштрику.

Реч је о члановима 63. падобранске бригаде, 125. и 349. моторизоване бригаде, 53. граничног батаљона и 52. батаљона војне полиције. Нису заборављени ни борци Војске Републике Српске – 2. озренске бригаде и 1. прњаворске бригаде.

Помоћ и захвалност примила је и Ивана Андиев, супруга руског добровољца на Косову и Метохији Алберта Андиева, који је недавно преминуо.

Покретач ове акције је српско-америчка хуманитарна организација „Спасимо српску децу“, чији је оснивач Милош Шупица, личанин који од 1955. године живи у САД. Лане је покренута акција „Један од хиљаду“, са идејом да 1.000 Срба из САД донира средства као вид помоћи најугроженијим борцима из поменутих битака.

Скуп је организован у сарадњи са СУБНОР Србије, који је борцима и војницима доделио медаље.

Г. Н.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар

1 + 2 =