Почетна » Мајић: Правосуђе се тихо буди, дуг пут до оздрављења

Мајић: Правосуђе се тихо буди, дуг пут до оздрављења

од admin
0 коментар

 

Он је рекао да када је чуо прелиминарне резултате осетио је „задовољство после дуго, дуго времена“ када је о правосуђу реч. Како је оценио, дуг је пут оздрављења правосуђа пред нама, не треба имати илузије и бити еуфоричан, али резултати говоре неколико ствари.

– Да неки од кандидата који су били екпоненти извршне власти, нису добили подршку, у неколико важних случајева судије су показале тихо да неће више да пристају на то да им се намеће за кога да гласају, добили су подршку неки други, аутентични кандидати самих судија“, а не намесника политичара – казао је.

– То свакако јесте добар знак, и јесте знак да се тихо, стидљиво, али ипак првосуђе се буди – додао је.

Мајић је у Новом дану говорио и о свом првом роману „Деца зла“, који је продат у више од тридесет хиљада примерака за рекордно кратко време.

– Нико не може да очекује толико издања поготово када почиње да пише први роман. Ја сам и тада веровао у ту причу и да, ако нађе издавача, да ће се допасти људима и заинтригирати их, али ово је превазишло моја очекивања и роман сад већ живи своју причу сам – наводи Мајић.

Он је рекао да успех романа објашњава тиме да су се домаћи читаоци вероватно зажелели правог домаћег трилера.

– А не копија америчких афера и полицајаца, већ нечег што се догађа ове, и приче која их тера да окрећу странице, где се не муче са штивом. Где се аутор не такмичи у својим дометима… То је прича и о нама данас, тај роман је уроњен у нашу садашњост, стварну ситуацију у судству, полицији, тужилаштву и политичкој сцени – објашњава.

Један од налепших делова овог сад већ његовог другог посла јесте, како је рекао Мајић, представљање књиге по Србији и обилазак мањих средина.

– Тамо живе сјајни људи који немају где да се испоље, на те промоције долазе људи не само због књиге већ и људи који немају другу могућност да се испоље, кажу нешто и чују нешто другачије. Те књижевне вечери постале су својеврсни скупови мале освојене слободе – то показује да упркос привидној безнадежности у којој живимо они ипак чувају наду и енергију – закључио је Мајић.

Н1/Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар