Почетна » Преварени млади из државног пројекта „Моја прва плата“

Преварени млади из државног пројекта „Моја прва плата“

од admin
0 коментар

 

Њено писмо преносмо у целости:

Зашто? Држава нема заправо пара, а жели то да прикрије? Држава жели да улепша статистике о повећаном запошљавању, а рачуна да се млади неће жалити да су неплаћени и обесправљени, јер им опет после треба посао?
Јер овај „посао“ је само на 9 месеци…

Прва превара је да премијерка и сам пројекат промовишу прву „плату“, иако она то уопште није, већ само накнада. Када је накнада у питању, онда нема ни плаћених пореза, ни доприноса, младима не иде стаж, немају право на боловање осим повреде на раду, а ни право на плаћени превоз, плаћено одсуство.

                                                                                                             Наташа Зечевић

Ако још додамо да је велики број њих уместо 24.000,оо динара, гарантованих уговором од стране државе, односно НСЗ, није још примило буквално ништа, намеће се питање који је заправо циљ оваквог искоришћавања и понижавања младих и образованих људи? Истина је да програмом који се лажно зове „плата“, а у ствари је накнада за стручно оспособљавања, млади не добијају ни минималац.

                                                                                                Ана Брнабић ФОТО: ATA images

Док су Брнабићевој и режиму „пуна уста“ младих, показали су колико их цене – млади за њих „вреде“ испод републичког минималца, без икаквих радних права, приморани да на све то ћуте, јер после 9 месеци лажног пројекта прве „плате“ остају на улици, а све да би се штеловале статистике о повећању запослености у Србији – стоји на крају саопштења Наташе Зечевић, председнице Ресорног одбора за образовање Странке слободе и правде.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар

seventeen + 13 =