Почетна » „Је л’ то Веља Невоља изашао из затвора“: Судска стража гура адвокате (ВИДЕО)

„Је л’ то Веља Невоља изашао из затвора“: Судска стража гура адвокате (ВИДЕО)

од admin
0 коментар

 

До нагуравања је дошло приликом уласка адвоката у зграду ВКС, који су том суду предали захтеве у којима траже повлачење спорног става о обради трошкова кредита. Дат им је рок од 24 сата да промене одлуку или ће се суочити са протестима правника, а вероватно и грађана.

 

На снимку који је објављен на друштвеним мрежама види се како судска стража гура адвокате, који покушавају да уђу у ходник.

– Је л’ то Веља Невоља пуштен из притвора да одржава ред? – чуо се адвокат Мирослав Живковић, који је на самом почетку протеста одржао говор, алудирајући на гурање од стране судске страже.

На крају, делегати су пуштени да предају захтев ВКС, у којем је постављен ултиматум, а ако до промене не дође, најављени су протести, са колегама из целе Србије.

Подсетимо, Врховни касациони суд (ВКС) је на седници Грађанског одељења у петак је обавестио јавност да је донео правни став о дозвољености банкама да уговарају трошкове кредита.

Такође, донет је правни став о дозвољености уговарања премије осигурања, као обавезе корисника кредита, код Националне корпорације за осигурање стамбених кредита (НКОСК), где се каже да је таква одредба код уговора о стамбеним кредитима правно ваљана.

Данас су се огласиле и банке, Удружење банака Србије данас је објавило да од става Врховног касационог суда, поводом оправданости наплате банкарских накнада и осигурања стамбених кредита, очекује да стави тачку на један период који је, како је оцењено, био исцрпљујући и за банке, и за клијенте.

Ако добију судски спор, који је сада у току, банке неће тражити од корисника да плате њене трошкове. Спорови које су дужници већ добили против банака и којима је новац већ исплаћен, такође неће бити предмет било какве правне акције банака против клијената (тужилаца). Банке су за ово, према саопштењу Удружења банака Србије „исказале начелну спремност“.

Директно.рс

Можда ти се свиди

Оставите коментар