Почетна » Како изгледа живот поред обилазнице у изградњи – сузе и вапаји из Раковице

Како изгледа живот поред обилазнице у изградњи – сузе и вапаји из Раковице

од admin
0 коментар

 Како је објавио Н1, кућа породице Кохол више се не види. Али ту је, иза ове мини депоније, није још срушена.

„Ово ми је био главни излаз на пут, а сада је депонија, муљ, ја ово три месеца удишем нека им Бог опрости, имају ли они старе беспомоћне родитеље“, каже Радомир Кохол.

Радомир сматра да је у свој дом од 80 квадрата уложио много више од 50 хиљада евра колико му Коридори нуде за исељење и неће да га напушта.

„Људи који неће да узму новац који је заиста највећи на територији Србије могу да остану, али то су баш неуслови“, рекао је министар Томислав Момировић.

„Болестан сам, дијабетичар, имао сам инфаркт, комшиница поред није хтела воду да ми даје“, каже Кохол.

Комшиницу преко обилазнице већ смо упознали летос. Слободанкина кућа остаје у самом кружном току.

„Ја чекам 30 година сама, сви ми се чуде како смем сама да спавам, ја знам како ми је и како стрепим“, каже Слободанка Милетић.

Слободанки није понуђено ништа, ни пресељење, ни новац. Иако је експропријација посао Коридора Србије заменик градоначелника Горан Весић каже да је упознат са проблемом у Раковици и обећава да ће отићи тамо својом новом канцеларијом.

„Колико ја знам за те случајеве проблем је што су они буквално на линији експропријације, па мора линија да се помера јер као што сами кажете, глупо је да остане једна кућа, или линија иде по средини куће па онда то решавају“, каже Весић.

Случај Слободанке Милетић показали смо још у августу до сада нико од надлежних није желео да реагује, а она неколико месеци живи без воде, струје и комшија.

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар