Почетна » Лукић: Што ме више притискају, више ме мотивишу

Лукић: Што ме више притискају, више ме мотивишу

од admin
0 коментар

 

Како за Данас причају Марија Лукић, по чијој тужби се води процес, и Данијела Вукајловић, једна од сведокиња, Јуткиних шест адвоката су причали сви углас, једни другима упадали у реч, док је судија пред разјареном гомилом остао потпуно немоћан.

– Оно је био циркус од суђења, судија се некако погубио. Ја сам сат и по времена покушавала да дам изјаву, али није било шансе од њих, стално су ме прекидали. Ја кажем нешто, они скоче и кажу „не, она не сме да прича“, а ја позвана да дам изјаву као сведок – прича Данијела Вукајловић, једна од жена чије су кривичне пријаве против Милутина Јеличића одбачене због недостатка доказа. Она је заједно са Снежаном Бојић ипак позвана да сведочи о свом искуству са Јеличичем, који их је, као и у случају Марије Лукић, сексуално узнемиравао и слао ласцивне поруке. У једној поруци, каже Данијела, Јутка ју је питао „да ли има неке другарице да му набаци“.

Како је претходно рочиште, 10. априла, одложено јер се Јеличићева адвокатица није појавила, судија је рекао да ће се наредни претрес одржати без обзира на било чије одсуство. Јутка се 27. маја ипак појавио са шест бранилаца, међу којима је била и Зора Добричанин Никодиновић, иначе адвокатица и Драгољуба Симоновића, оптуженог за паљење куће новинара Милана Јовановића.

Међутим, Јуткина одбрана је, утисак је наших саговорница, чинила све да „застраши“ сведокиње и да их спречи да говоре, а покушала је и да им оспори право да сведоче. Понашали су се, додаје Данијела, као да је суд њихов, а Јутка је своју супругу, која је такође присуствовала рочишту као његова подршка, све време „љупкао“ и „волкао“ не би ли одао утисак брижног и оданог мужа.

– Мислила сам да је онаква атмосфера у судници, са његових шест адвоката који су сви углас причали као на пијаци, немогућа. Притом, судија је био без икаквог ауторитета, није ништа рекао, ни да је непоштовање суда, или непоштовање оштећене, ни да их казни, ни да их удаљи из суднице, него је само причао „смирите се, тише мало“ – прича Марија Лукић. На крају је њен адвокат Боривоје Боровић затражио изузеће суда, сматрајући да је тај случај немогуће изнети у Брусу.

Осим безуспешног рочишта, непријатност их није мимоишла ни испред суда. Поред добре атмосфере коју су правиле феминисткиње из женских удружења, Јуткине присталице су сваку прилику користиле да неког гурну, шутну, ћушну, што су делом забележиле и камере. Већ следећег дана, како тврди Вукајловић, док је са дететом ишла улицом, неки човек је зауставио ауто испред ње и почео да прети и да је псује.

– И тако ја где год да кренем, а скоро увек идем с децом, морам да се осврћем и размишљам да ли ће неко да ме нападне – каже Данијела, коју су и сликали испред суднице и одмах те слике поставили на друштвене мреже не би ли привукли увредљиве коментаре.

Па ипак, и поред свих непријатности, претњи, увреда, злоупотреба фотографија и личних података, ни Марија ни Данијела не намеравају да одустану од овог суђења.

– Што ме више притискају, више ме мотивишу, не могу да станем, нити да се предам. А они то очекују, то је сад више рат нерава – каже Марија Лукић.

Марјана М. Стевановић   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар