Почетна » Од сутра кафићи и ресторани раде до 22

Од сутра кафићи и ресторани раде до 22

од admin
0 коментар

 

Након седнице, јавности се обратио Бранислав Тиодоровић рекавши да је свестан да све

„Данас смо имали једну кратку али врло корисну седницу, са јасним закључком да смо свесни реалне ситуације да морамо бити свесни ситуације и у наредном периоду. Да смо имали дивних 5, 6 дана одмора и искористили то на најбољи могући начин. Морамо бити свесни да се сигурно нису све мере користиле оним обимом. Здравствени систем је спреман да у наредних седам до десет дана сачека оне случајеве нове који ће се јавити, али не као за Сретење“, рекао је Тидоровић

Он је додао да су сви донели јасну одлуку о раду угоститељских локала.

„Да се кафићи, ресотрани и угоститељство и у затвореном пусте, али уз поштовање мера и са 50 одсто капацитета. Неће бити музике, јер све су то фактори који шире вирус. Вирус је ту, он је присутан и морамо бити свесни да нисмо завршили и да нас чека тешка борба. Све остало што би могло бити предмет разматрања имаћемо на следећој седници када ћемо оцењивати на основу најновијих података, када ћемо видети каква је реална ситуација“, рекао је Тиодоровић.

Ова нова мера на снагу ступа од вечерас од поноћи, свака музика ће се гасити после 18 сати, а радно време ће бити до 22 сата.

О бенефиту за вакцинисане
Тиодоровић је рекао да се ради на томе да се омогући да и они који се нису могли вакцинисати због оправданог разлога попут здравственог стања, да и они могу користити одређене бенефите уз, на пример, антигенски тест.

О клубовима и дигиталном сертификату
На питање да ли можемо ускоро очекивати отварање и клубова за две до три недеље, Тиодоровић је казао да је то тежак проблем.

„Ако се сећате, то нас је довело у тешке проблеме прошле године када смо имали страховит удар. Верујем да су спремни да се припреме за почетак рада, понављам да ћемо сачекати мало, да проценимо, и када смо сигурни да имамо испод 100 новопозитивних на дневном нивоу, они ће вероватно моћи несметано да раде“, рекао је Тиодоровић.

Премијерка је најавила дигиталне ковид сертификате, а на питање да ли је на данашњем састанку било речи о томе, Тиодоровић је рекао да ће сви грађани који су вакцинисани моћи да уђу у нашу земљу.

„Ми смо на правом путу, морамо радити и дигитални сертификат и он је похваљен од доброг дела земаља и надам се да ће он бити прихваћен“, казао је Тиодоровић.

Медицински део тражио отварање тек после 15. маја

Епидемиолог Предраг Кон најавио је јутрос да не може унапред да прејудицира какве ће мере бити, али да ће сигурно бити попуштања мера.

„Морамо да будемо опрезни, јер чим се опустимо то се види за недељу дана“, рекао је Кон за РТС.

Према његовим речима, медицински део је тражио да се кафићи унутра отварају тек после 15. маја, али економски разлози су јаки, тако да је то разлог због ког није хтео да прогнозира данашње одлуке Кризног штаба.

И председник Александар Вучић причао је отварању ресторана и кафића, а према његовим речима, „молио је Кризни штаб да их отворе 7. или 8. маја“.

„Молим Кризни штаб да од 7. (маја) или 8. отвори ресторане и оне који су затворени објекти, а не само да раде они који су са баштама“, рекао је Вучић.

Данило Савић  Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар

2 × two =