Почетна Друштво Пољопривредници тракторима на протест у Баточини

Пољопривредници тракторима на протест у Баточини

од admin
0 коментар

 

Српски пољопривредници кажу да су немоћни пред налетом поскупљења основних ресурса који су им потребни за производњу, пре свега огорчени су због цене нафте и минералног ђубрива.

Свој бес прво су почели да изражавају по специјализованим групама за пољопривреднике на друштвеним мрежама, а затим и да се спонтано окупљају у различитим местима Србије.

Данас око 9 сати устали су ратари са Уба и тракторима изашли на улицу, а у 10 сати и шумадијски пољопривредници дижу глас. Наш портал сазнаје да се данас протест организује и у војвођанским селима Долово и Сакуле, а протест за сутра најавили су и произвођачи из Шапца.

Марко Сретеновић из околине Баточине за Нова. рс каже да је ово миран протест упозорења и позива надлежне да што хитније реагују на, како истиче, оправдане захтеве српског сељака.

„Све земље у окружењу имају неупоредиво бољу аграрну политику. У Хрватској је нафта за пољопривреднике 101 динар, у Мађарској исто, а код нас 182 динара. Колеге из Хрватске имају субвенцију државе 40 евра по хектару за вештачко ђубриво плус 340 евра за сваки хектар замље . Не тражимо ми ништа немогуће, постоје ови примери из окружења и наша држава може да преузме неки модел“, каже Марко, иначе млади пољопривредник који је одлучио да са породицом остане на селу и живи од свог рада.

Александра Петровић   Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар