Почетна » Председник општине зове патријарха и Бога у помоћ због пешачког

Председник општине зове патријарха и Бога у помоћ због пешачког

од admin
0 коментар

 

Мештани Остружнице обратили су се нашем порталу како би коначно неко чуо њихове апеле који трају већ деценију. Наиме, становници овог места годинама имају проблем са преласком улице у овом месту, будући да је тај прелазак изузетно небезбедан. Да би прешли на другу страну, они морају да пређу пут који је обележен са две дупле пуне линије.

Након првог текста који смо објавили, проблеми су и даље остали нерешени, а мештани сада још више страхују за своје живота. Један од њих, Никола Тодоровић писао је нашем порталу у нади да ће неко најзад чути проблеме за око 30 кућа у овом крају, али за сада решења нема. Међутим, има бахатости власти.

„Писали смо свима, од председника општине Чукарице Срђана Коларића, па до председника Србије. Сви одговарају да нису надлежни и пребацују одговорност на Град, а Град на општину и тако све у круг. Када је једном приликом долазио председник општине рекао је да може само патријарха да доведе да освешта пут док неко не погине. Пре пар месеци погинула је и наша мештанка и од тада нико ништа не предузима“, рекао је Тодоровић за Нова.рс.

Нагласио је да мештани предлажу да се уклони заштитна ограда како би пут могао да прође до надвожњака, чиме би сви били безбедни.

Наш портал контактирао је председника општине Чукарица Срђана Коларића, а из ове институције добили смо одговор да су више пута примали захтеве и мештане Остружнице, али да пут није у њиховој надлежности.

„Председник Градске општине Чукарица Срђан Коларић, чланови Већа Општине и ресорно задужени начелници одељења, у више наврата примали су грађане овог дела Остружнице, поводом постављања саобраћајне сигнализације, на делу Обреновачког пута. С обзиром на то да питање сигнализације није у надлежности општине, те да је реч о делу Обреновачког пута који има статус магистралне саобраћајнице, општина се у циљу помоћи грађанима, обраћала Путевима Србије, са захтевом за семафоризацију раскрснице Обреновачког друма и улице Доситеја Обрадовића“, рекли су за наш портал из општине.

Додали су да је на иницијативу општине одржано више састанака у Дирекцији за за градско грађевинско земљиште и изградњу Београда, којима су присуствовали и грађани овог дела општине.

„Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда је покренула поступаке препарцелације ради формирања грађевинске парцеле саобраћајнице која би решила проблеме и израду пројектно техничке документације за изградњу улице. Поступак по захтеву Дирекције је у току у Републичком геодетском заводу, а на неким катастарским парцелама које су у обухвату постоје претходни захтеви за решавање, који онемогућују да се ради по захтеву за препарцелацију. Када буду окончани поступци препарцелације Дирекција ће наставити активности за изградњу улице“, закључили су из општине.

Можда ти се свиди

Оставите коментар