Почетна » Станари Блока 37: Данас без протеста, сутра код Весића

Станари Блока 37: Данас без протеста, сутра код Весића

од admin
0 коментар

 Небојша Поповски, један од станара Блока 37 где се грађани противе изградњи вишеспратнице компаније Дурст, каже за портал Нова.рс да је на састанку у Скупштини града Београду са инвеститором и замеником градоначелника Београда Гораном Весићем договорено да се наредних 24 сата повуку станари и не блокирају градилиште, као и да се повуку сви камиони са градилишта и да се на такав начин „покаже добра воља“.

Поповски за наш портал истиче да се сутра настављају разговори са инвеститором и станарима Блока 37.

„Пробаћемо да нађено неки помак у тренутној ситуацији. Град је нудио одређене опције које су у овом трнеутку биле да се компезује између станара и инвеститора. Инвеститори се позивају на своје право, грађани на своју угроженост, надамо се да ћемо наћи неки заједнички језик сутра“, рекао је Поповски.

Поповски је истакао да је данашњи састанак био јако интезиван и буран и да су грађани инсистирали на својим позицијам, а инвеститор на својим правима.

„Сви су схватили да је неопходно направити решење из ког нико неће бити срећан, али које ће некако пробати да буде тачка која ће бити спој између све три стране“, рекао је Поповски.

Он истиче да ће сутра пробати да нађу помак јер дана, како каже, није било већих помака на самом састанку.

Упитан о очекивањима од сутрашњег састанка, Поповски каже да не може да их предвиђа и да су све стране кренула са много удаљених позиција.

„Видећемо да ли ћемо сутра моћи да направимо неки конкретан закључак. Сви се надају, никоме не одговара улица, не одговара ни годину дана блокирања градилишта, ни станарима који се малтретирају, ни инвеститору који губи новац, ни Граду који то гледа и сви се надају да ће бити неко решење где више неће бити сцена блокирања“, навео је он.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић потврдио је новинарима након састанка да се настављају разговори и да ће све стране да се суздрже од даљих акција.

Горан Весић је након састанка који је трајао два сата истакао да су на њему покушали да нађу компромис, односно договор којим ће наћи трајно решење.

„Град ће стајати иза сваког договора“, поручио је заменик градоначелника Београда након састанка.

Александар Настевски    Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар