Почетна » Штрајк упозорења у школама ако Влада и министар просвете не реагују

Штрајк упозорења у школама ако Влада и министар просвете не реагују

од admin
0 коментар

 

То за Данас каже Милорад Антић, председник ФССШ, чији чланови апелују на надлежне да обезбеде маске за све запослене и ученике, техничке уређаје који проверавају ваздух у просторијама, да се повећа број помоћног особља како би се просторије редовно чистиле, као и да се обезбеди да у школу долазе само здрави наставници и ученици.

„Просветни радници су забринути за своје здравље и за ученике који похађају школу. Свакодневно у школама обољевају један или два наставника, па је нормално одвијање наставе немогуће. Како уопште функцинише настава када нема четворослојних и шестослојних масака које препоручује Светска здравствена организација? Како функционише настава без постојања апарата који проверавају да ли треба проветрити учионицу или не? Како функционише настава без тестирања наставника и ученика бар два пута у току недеље? Ово су питања француских просветних радника које су поставили на недавним протестима и то су захтеви Форума средњих стручних школа“, наводи Антић.

Из Форума сматрају да нико не би смео да уђе у школу без негативног теста, а код нас, кажу, улазе болесни и ученици и наставници.

– Нико о томе не води рачуна О апарату који проверава ваздух у учионицама нико не прича, нити Министарство или господин Ружић о томе ишта и знају. Неопходно је обезбедити одговарајуће маске за све у школи (минимум четворослојне). Оно што је истина је да је због великог броја оболелих „теткица“ смањења учесталост чишћења и дезинфекције просторија – упозорава Антић.

Форум средњих стручних школа сумња да се не износе тачни подаци о броју заражених у школама, а посебно им „боде“ очи што се не саопштава колико је заражених наставника.

„Тражимо транспарентност и захтевамо да се наведе проценат заражених наставника по градовима. Тражимо одговорност за све који својим нечињењем угрожавају животе запослених и ученика“, поручили су из синдиката.

В. А.   Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар