Почетна » ДВЕ СЛИКЕ СРБИЈЕ: Редови испред ковид амбуланти и редови испред бутика – или шта није у реду са нама?

ДВЕ СЛИКЕ СРБИЈЕ: Редови испред ковид амбуланти и редови испред бутика – или шта није у реду са нама?

од admin
0 коментар

 

Ипак, савршене коинциденције заиста постоје.

Само десетак минута након што нас је шокирала слика људи који су похрлили у тржне центре, и који чекају у редовима да искористе разноразне попусте који се данас нуде, иако све те куповине могу обавити и од куће, репортери „Новости“ усликали су на терену, управо у Београду, поново призоре редова.

Овога пута у питању је ред испред једне од многобројних ковид амбуланти у српској престоници.

Ред испред ковид амбуланте

И све то, само нешто више од сат времена, након што је премијерка Ана Брнабић објавила да данас, према пресеку у 12 сати, имамо већи број заражених ковидом-19, у односу на јучерашњи пресек у исто време.

– Читава земља је у тешкој ситуацији. Позивам све да схватимо ову борбу као борбу сваког појединца за цело друштво, молим да се поштују мере, да помогнемо здравственим радницима – рекла је премијерка.

Изгледа да се поједницни не боре адекватно ни за себе, а камо ли за цело друштво.

Свакодневни апели који долазе са стотину различитих страна, изгледа да нису били довољни, да се народ жртвује за бар један „црни петак“. Није било довољно ни више од педесеторо мртвих, колико је према последњем пресеку од јуче, за само један дан, у Србији преминуло људи од последница вируса корона.

Шта се уопште паметно може закључити у овој ситуацији? Употребимо чисту логику.

Ред десно је ред за ваш омиљени бутик. Срећни сте, коначно ћете стићи до свог тако жељеног комада гардеробе. Наравно, ако га не уграби него из реда пре вас.

Ред лево је ред за ковид амбуланту. Лоше вам је, имате грозницу, температуру, боле вас кости, зглобови, лупа вам срце, изгубили сте чуло мириса или укуса, кашљете, боле вас плућа, једва сте устали да станете у ред за преглед.

Ако станете у десни ред, постоји, макар била и најминималнија, шанса да се нађете и у левом реду.

Новости онлајн/М.Стевановић

Можда ти се свиди

Оставите коментар