Почетна » Е, САД СМО СВЕ ВИДЕЛИ Старлети из коцкарнице државни посао

Е, САД СМО СВЕ ВИДЕЛИ Старлети из коцкарнице државни посао

од admin
0 коментар

Старлете су завладале Србијом и отварају готово сва врата, па чак и она за која смо мислили да су за њих затворена.

То потврђује пример Катарине Смиљанић, која је уместо у неком од ријалити програма завршила као пословни секретар др Будимира Лончара (53), управника послова САНУ, на згражање свих академика у Српској академији наука и уметности.

Да ствар буде гора, она је на ово место дошла са дипломом фризерке и искуством рулет-даме у коцкарници, а препорука за заснивање радног односа, иако је на снази и даље забрана запошљавања, било јој је блиско пријатељство са Лончаром, испред чијих врата и седи.

Шок међу академицима

Извор „Блица“ из САНУ тврди да је ово кадровско решење изазвало шок међу запосленима и академицима.

– Поред тога што девојка нема ни квалификације за то радно место, јер је по образовању фризерка, њене голишаве слике красе готово све друштвене мреже. Да ствар буде гора, њој је ових дана решење на одређено Лончар преиначио на неодређено време – објашњава наш саговорник.

Он каже да је и из овог поступка очигледно да је мода ријалити програма „захватила“ и Лончара.

Лончар не даје изјаве

Да су сазнања „Блица“ тачна, индиректно нам је потврђено јављањем на телефон у кабинету Лончара, управо Катарине Смиљанић. Али она није желела да коментарише детаље свог запослења.

– Радим на месту пословног секретара, али о свим детаљима мог запослења одговор морате да тражите од ПР службе – рекла нам је љубазно Смиљанићева.

На нашу молбу да нам процедуру њеног запослења објасни управник Лончар, Смиљанићева нам је рекла:

– Господин Лончар не даје изјаве. Пошаљите мејлом питања ПР служби и добићете одговоре – објаснила нам је она.

Урадили смо све по упутствима Катарине Смиљанић, али одговоре нисмо добили.

Матија Бећковић: Мени шишање није потребно

Неколико академика са којима смо разговарали потврдило нам је да су чули да фризерка ради као пословни секретар Будимира Лончара. Они тврде да Скупштину САНУ нико о томе није ни питао, ни обавестио.

– Ради се о одвојеним службама, које самостално делују и са којима Скупштина и академици немају везе. Нама се не подносе извештаји да ли је запослена фризерка, а и мени шишање и није потребно – каже академик Матија Бећковић за „Блиц“.

 

 

Слађана Вукашиновић, БЛИЦ

Можда ти се свиди

Оставите коментар