Почетна » Екипе „Чистоће“ и сутра сузбијају одрасле форме комараца у Београду

Екипе „Чистоће“ и сутра сузбијају одрасле форме комараца у Београду

од Други Пишу
0 коментар

Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа“ Београд ће и током сутрашњег дана спроводити акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, уколико временски услови то буду дозволили, наводе у саопштењу.

Екипе „Чистоће“ сузбијаће комарце у петак, 5. јула и то у раним јутарњим часовима од 3.30 часова.

Третманом ће бити обухваћени: Ритопек – Гроцка, обала Дунава од Црвенке до Панчевачког моста, насип од Панчевачког моста ка Црвенки, Јојкићев Дунавац, Црвенка, Ковилово, Јабучки Рит, Глогоњски Рит, гробље Мали Збег, Дунавац, Оповачки Дунавац, Врбовски, Бесни Фок, Широка Греда, језеро Велико блато, Овчански Себеш, насип од Панчевачког моста ка Малом Рају, насеља Мали Рај, Азилантски центар, Браћа Марић, Грга Андријановић, Сава Ковачевић, Партизански блок, Падинска скела, Мали Збег, Попова бара, Заге Маливук, Овчански Себеш, Пут за Овчу, Овча, Котеж, Борча, Борча преток, Батајница, Шангај и Батајница.

Препарати које екипе ЈКП „Градска чистоћа“ Београд користе за третман сузбијања комараца регистровани су од Министарства за заштиту животне средине и уписани у Привремену листу биоцидних производа, па грађани немају разлога за страх, указују у саопштењу.

„Апелујемо на суграђане да обезбеде физичку баријеру од комараца на својим прозорима, испразне евентуална складишта воде по двориштима, као што су подметачи за саксије, гуме, стара бурад, као и да користе репеленте и прописане препарате за септичке јаме уколико их поседују, те да екипама ‘Градске чистоће’ омогуће несметан рад, јер ће ове године то бити изузетно важно, имајући у виду веома неповољне временске услове“, апеловали су из предузећа.

Они су апеловали и на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

„Екипе ЈКП ‘Градска чистоћа’ наставиће да спроводе акције сузбијања комараца и у наредним данима уколико то дозволе временске прилике“, саопштено је.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте сервисни центар Града Београда на број телефона 11- 0 -11 радним данима од 7 до 22 сата, и суботом од 8 до 14 сати.

Foto: Beoinfo

Данас Онлине

Можда ти се свиди

Оставите коментар