Почетна » „Први партизан“: Радницима који су ишли на митинг СНС-а исплаћена дневница, а не месечна плата

„Први партизан“: Радницима који су ишли на митинг СНС-а исплаћена дневница, а не месечна плата

од admin
0 коментар

 

Наводи о исплати просечних плата су, како је саопштило пословодство „неистинити и злонамерно пласирани у медијима како би се јавност обманула и стекла погрешна слика о пословању „Првог партизана“, као једне од водећих компанија у групацији Одбрамбена индустрија Србије“.

Даље се наводи да је одлуком Извршног одбора „Првог партизана“ од 29.05.2019. године, запосленима у тој фабрици који су ишли на митинг „Будућност Србије“, „одобрена исплата једнодневне накнаде зараде чију основицу чини просечна зарада у претходних 12 месеци, сагласно Закону о раду, а не по једна просечна зарада као што је објављено у медијима, што се може у сваком тренутку проверити од стране надлежних инспекцијских органа“.

„Једнодневна накнада је исплаћена у складу са чланом 114. став 1. Закона о раду, који гласи: “Запослени има право на накнаду зараде у висини просечне зараде у претходних 12 месеци, у складу са општим актом и уговором о раду, за време одсуствовања са рада на дан празника који је нерадни дан, годишњег одмора, плаћеног одсуства, војне вежбе и одазивања на позив државног органа”, саопштио је Извршни одбор те фебрике и поручио да се тим поводом „више неће оглашавати“.

Према сазнањима Данаса, на митинг Александра Вучића, који је део кампање „Будућност Србије“, из „Првог партизана“ је организовано, са три аутобуса, отпутовало 140 радника. Иако тог дана нису били на послу, пословодство те фабрике, чији је власник држава, одлучило је да им исплати накнаде у износима од 1.500 до 2.000 динара.

Н. Ковачевић  Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар