Почетна » СТРУЈА СКУПЉА ДВА ОДСТО!

СТРУЈА СКУПЉА ДВА ОДСТО!

од admin
0 коментар

„Електропривреда Србије“ затражила поскупљење електричне енергије

СТРУЈА ће од 1. октобра поскупети за два одсто, уколико Агенција за енергетику Републике Србије усвоји захтев ЕПС-а. То ће, према рачуници Министарства енергетике, просечан рачун домаћинства у Србији увећати за 68 динара.

„Електропривреда Србије“ је, након анализе са експертским тимом Светске банке, а у складу са планом финансијске консолидације, упутила захтев Агенцији за енергетику Републике Србије (АЕРС), за корекцију цене електричне енергије, у износу од два одсто.

– То представља усклађивање цене само за део инфлаторног кретања, што је последица укупне финансијске стабилизације у Србији, као и добрих финансијских резултата које је остварила „Електропривреда Србије“, за шта је добијена позитивна оцена и сагласност међународних финансијских институција – истичу у Министарству енергетике. – Реч је о до сада најнижем повећању цене електричне енергије у Србији и оно ће се на просечног потрошача одразити увећањем месечног рачуна у износу од 68 динара.

У Министарству истичу да и поред овог поскупљења, Србија остаје држава са убедљиво најнижом ценом електричне енергије у Европи, далеко испод цена у региону: струја је код нас јефтинија 19 одсто него у Македонији, 20 одсто него у Албанији, 21 одсто него у БиХ, 31 одсто је нижа цена него у Црној Гори и 50 одсто него у Хрватској.

 

ИЗВОР: ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ

Можда ти се свиди

Оставите коментар