Почетна » Штрајк поштанских радника у више градова Србије због ниских зарада

Штрајк поштанских радника у више градова Србије због ниских зарада

од admin
0 коментар

 

„Након одржаног протеста поштанских радника испред Главног поштанског центра Београд јуче (2. децембра) запослени су самоиницијативно обуставили рад у Главном поштанском центру Београд. Јутрос се то проширило и широм Београда, значи стали су шалтери, стали су поштари, и поред Београда, према мојим информацијама, стали су Зрењанин и Кикинда, Лазаревац”, наводи Павловић.

Он додаје да штрајк нису организовали синдикати, већ сами запослени због, како наводи, „бедних и ниских зарада које се крећу негде у распону од 32-39 хиљада динара (од 271-330 евра) у зависности од радног стажа”.

Запослени у пошти су и у марту 2019. организовали штрајк у Главном поштанском центру Београд и у пошти Зрењанин. Штрајк је тада, према писању медија, обустављен након што је поштанским радницима, у разговору њихових представника с министром и потпредседником Владе Небојшом Стефановићем, обећано испуњење две трећине захтева.

Павловић каже да је тада обећана линеарна исплата зараде из добити и социјална помоћ појединим запосленима, што је и реализовано.

„Неке кључне ствари као што је увећавање масе зараде што је требало да се деси у новембру није у потпуности испуњено. То (обећано) повећање од 10% практично увећава ту најчешћу зараду радничку за једно 4.000 динара и запослени са тиме нису задовољни“, додаје Павловић.

Тим радника који је у марту преговарао са представницима Владе је, према речима Павловића, добио позив за преговоре у Влади Србије сутра, 4. децембра.

Слободна европа.орг

Можда ти се свиди

Оставите коментар