Почетна » А РАЗЛИКА У СТАНДАРДУ? Српска Икеа скупља од Немачке (ФОТО)

А РАЗЛИКА У СТАНДАРДУ? Српска Икеа скупља од Немачке (ФОТО)

од admin
0 коментар

Јуче је званично отворена српска Икеа у Врчину. У церемонији отварања је учествовао и председник Србије Александар Вучић који је оценио да је Икеа у Србију донела дух победе и конкуренције који ће подстаћи наша предузећа да још боље раде. Нагласио је да се Србија коначно нашла на мапи 49 пристојних, нормалних, уређених земаља у које је Икеа дошла.

„Уживао сам пролазећи кроз Икеине салоне. Они се хвале ценом сладоледа од 60 динара, а ја, који волим месо, запазио сам да имају хот дог за 50 динара”, нагласио је Вучић.

Казао је да је видео лепе ствари за децу и остале грађане. Захвалио се грађанима што су разумели какав је пут био потребан за будућност и нагласио да Икеа представља симбол и знак за будућност.

Посебно се захвалио директору Владиславу Лалићу који је веровао у Икеу и своју Србију, те пожелео шведском концерну да деценијама и више остане у Србији и да буде задовољна пословањем.

Икеа: Цене најниже у региону, биће још производа из Србије

Регионални директор компаније Икеа за Југоисточну Европу Стефан Вановербеке за Н1 каже да су цене у београдској робној кући најниже у региону. У понуди Икее тренутно се налазе само два производа из Србије, а у тој шведској компанији убеђени су да ће их у будућности бити више.

“Најважније нам је да можемо да понудимо најмању могућу цену на тржишту у поређењу са конкуренцијом. Потом, усклађујемо цене са локалним потребама и зарадама. Драго ми је да могу да кажем да су наше цене артикала у Србији у просеку за 3,5 одсто мање него у Хрватској”, објашњава он.

Разлика између истог производа у Србији и Немачкој 50 евра

Међутим, за џеп просечног српског потрођача цене у Икеи нису баш приступачне. Да постоји разлика између цене Икеиних производа у свету и у Србији потрудили су се да покажу корисници друштвених мрежа који су поставили цену за исти производ у Србији и у Немачкој.

У питању је писаћи сто „Хемнес“ који у Икеи у Србији кошта 29. 999 динара, док је у Немачкој исти производ за 50- ак евра јефтинији односно цена му је 199 евра.

Проверили смо ове фотографије и заиста постоји разлика у цени.

Писаћи сто Икеа Србија – линк овде

Писаћи сто Икеа Немачка – линк овде

Корисници друштвених мрежа углавном коментаришу упоређивање животног стандарда у Немачкој и у Србији.

 

За Жиг Инфо:
Жељко Маторчевић

Можда ти се свиди

Оставите коментар