Почетна » БАХАТОВИЋ Купује 12 џипова фул, клима, кожа…

БАХАТОВИЋ Купује 12 џипова фул, клима, кожа…

од admin
0 коментар

Душан Бајатовић, директор “Србијагаса”, расписао је тендер за куповину 12 џипова који би овог губиташа могли да коштају око 420.000 евра, сазнаје „Блиц“.

Да ствар буде гора, „Србијагас“ је у фебруару већ набавио четири „ренџ ровера“, за које је из касе овог јавног предузећа искеширао 16 милиона динара, па ће тако за само четири месеца свој возни парк увећати за 16 скупих четвороточкаша.

Судећи по овој јавној набавци, за Бајатовића не важи препорука премијера Александра Вучића, који је у фебруару затражио од представника власти и директора јавних предузећа да смање број службених аутомобила, јер они гутају значајан део пара грађана Србије.Извор “Блица” из „Србијагаса“ тврди да је Бајатовић од ове акције направио фарсу јер је формално послушао премијера и на јавној аукцији недавно продао 16 „шкода суперб“ и “застава”, да би сада та возила заменио много скупљима и луксузнијима.

– Надзорни одбор није одобрио оволику куповину аутомобила, већ је само препоручио да се набави шест теретних теренских возила. Међутим, на тендеру који је расписан у мају Бајатовић је то све превео на џипове, и то не шест него дванаест. По карактеристикама које тражи, може да се наслути да се ради о

„Фордовим“ „ренџерима“, и то из најскупље серије, са фул опремом – објашњава наш саговорник.

Он додаје да је непримерено да у јеку штедње и лицитације државних возила за само четири месеца Бајатовић купи 16 џипова.

– Док он купује џипове, грађани Србије ће вероватно морати да отплаћују дугове “Србијагаса”, за чије кредите је гарант држава – каже наш извор.

Купљено: „Србијагас“ већ набавио четири „ренџ ровера“

За професора економије Млађена Ковачевића овакво понашање је шок, јер је “Србијагас” у озбиљним пословним проблемима.

– Човек је изгубљен у простору и времену. Непримерено је да се он луксузира џиповима док држава спроводи мере штедње, због којих се смањују плате и пензије. На овај поступак морали би хитно да реагују они који су га поставили, јер је јасно да ово иритира људе више него губици које је направио – каже Ковачевић за “Блиц”.

Купује се: Овакве машине стижу у возни парк „Србијагаса“

Душан Бајатовић и његова ПР служба јуче нису били доступни за коментар.

Јанковић: Бајатовић као ИСИС

Независни члан Надзорног одбора “Србијагаса” Зоран Јанковић каже за “Блиц” да овај орган није одобрио куповину пет џипова.

„Ми смо донели одлуку да се купе теренска теретна возила. Ако у тендеру пише ‘путничко теренско возило‘, онда је то куповина џипа и ми то нисмо одобрили. Бајатовић је већи терориста за буџет Србије него што је ИСИС за светски поредак“, каже Јанковић.

ШТА ТРАЖИ БАЈАТОВИЋ
На тендеру се тражи да возила имају следеће спецификације:

Боја бела

Волан и мењач са кожним пресвлакама

Радио, ЦД и МП3 са четири звучника

Лумбално подешавање седишта возача

Маска хладњака у боји возила

Наслони за руку да имају касету и држач чаша

Путни компјутер

Блутут

35 хиљада евра кошта један „форд ренџер“ који намерава да купи „Србијагас“

Бајатовић је у јеку продаје државних возила за само четири месеца купио чак 16 луксузних џипова

Слађана Вукашиновић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар