Почетна » Беспарица одавно истањила шницле

Беспарица одавно истањила шницле

од admin
0 коментар

Месари негодују због етикетирања већине њихових најпопуларнијих производа као канцерогених. Со, дим и домаћи узгој најквалитетнији рецепт за здраво, тврде домаћи произвођачи

САМО беспарица може да смањи промет, а не оно шта каже Светска здравствена организација, поручују произвођачи и трговци меса на пијаци „Бајлони“, пошто је Међународна агенција за истраживање о раку сврстала месне прерађевине у прву групу канцерогених производа. Муштерије су годинама уназад према својим новчаницима смањиле пазаре, али зато на славским трпезама неће мањкати овала пршуте и печенице.

Дан после великих куповина за предстојеће светковине, трговци на пијаци „Бајлони“ су тек одахнули од посла. Нарочито произвођачи меса, чије су се редови пршута, печеница и кобасица проредили у витрини. Нико и не размишља о томе што је њиховом главном производу прикачена етикета „канцерогено“.

– И цигарете су опасне, па све више људи пуши – каже Радомир Зарић, који наставља породичину традицију месара из Качара, села између Златибора и Ужица.

– Наше месо је квалитетно, из домаћег узгоја, а користимо стари рецепт – само со, никакве хемикалије. Све је декларисано и прегледано, а радимо по ХАСАП стандарду. Овим само плаше народ, да би куповали саламе, паризере и паштете, а ко зна шта ту тек има.

Утом наилази и стална муштерија. Наручује сланину, као и обично.

– Нема боље од овога, моја препорука – каже младић. – Не обазирем се превише на то шта пишу, препоручују, наставићу да једем као увек.

ЦЕНЕ

Сланина 600-900 динара

Чварци 800 динара

Кобасица 900 динара

Свињска печеница 1.200-1.500

Говеђа печеница 1.600-2.000

И. П.    Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар