Почетна » Делта нови власник Сава центра

Делта нови власник Сава центра

од admin
0 коментар

 Делта конгресни центар био је једини понуђач на јавној продаји Сава центра коју је огласио Град Београд, подсећа портал Нова.рс.

Предвиђено је да купац у адаптацију и реконструкцију конгресног комплекса, који се налази на готово три хектара грађевинског земљишта, уложи најмање 50 милиона евра у року од пет година.

Купац, сем што би у адаптацију и реконструкцију конгресног комплекса требало да уложи најмање 50 милиона евра у року од пет година, има обавезу да не мења намену Центра “Сава”.

Он и даље треба да остане у функцији конгресног туризма, имајући у виду да објекат ужива статус претходне заштите. Уметничко-историјска дела, као непокретна и покретна културна добра у објекту, нису предмет продаје.

“Приликом закључења уговора са купцем ће се уговорити казна у новчаном износу од 20 одсто постигнуте купопродајне цене, за случај да будући купац не испуни у целости или делимично преузете обавезе, као и да се на име обезбеђења за евентуално плаћање уговорне казне достави првокласна банкарска гаранција”, наводи се у јавном огласу који је објавио Град Београд.

Комплетно реновирање, задржавају се изглед и намена

Како је Делта раније саопштла, процењено је да ће инвестиција за реновирање Сава центра биће већа од 60 милиона евра.

Из Делте су најавили да планирају комплетно реновирање највећег конгресног центра у Србији.

Прецизирано је да инвестиција предвиђа замену стаклене фасаде, израду нових електроинсталација, као и погона за хлађење и грејање и уводјење комплетно нових мултимедијалних инсталација.

Из Делте су навели да су спремни да реконструкцијом задрже изглед и намену, а да унутра створе нови Сава центар, који ће укључити савремене дигиталне комуникације, ресторане и кафиће, рент-а-цар агенције и услуге туристичких водича.

Јавном надметању присуствовао је и активиста Иницијативе Не давимо Београд Добрица Веселиновић који је на свом Твитер налогу објавио да је Делта нови власник Сава центра.

 

нова.рс/Н1

Можда ти се свиди

Оставите коментар