Почетна » НЛБ банка најавила преузимање акција Комерцијалне банке

НЛБ банка најавила преузимање акција Комерцијалне банке

од admin
0 коментар

 

Осим обичних акција, које носе право гласа, НЛБ банка има намеру да преузиме и 373.510 такозваних преференцијалних акција, које не носе право гласа.

“Цена за обичне акције ће вероватно бити цена из трансакције у којој је НЛБ стекао контролни пакет акција (око 3.250 динара колико је плаћено држави) с обзиром да је мало вероватно да ће понудити вишу цену. Приоритетне акције су такође добиле ликвидност у последње време па ће цена преузимања вероватно бити просечна пондерисана вредност у протеклих шест месеци што је око 935 динара по акцији”, каже за портал Н1 Ненад Гујаничић, берзански аналитичар и главни брокер брокерско-дилерског друштва “Моментум Сецуритиес”.

Финансијска трансакција којом је НЛБ банка постала власник Комерцијалне банке, окончана је 30. децембра 2020. године. НЛБ група је постала власник 83,23 одсто Комерцијалне банке, по цени од 394,7 милиона евра. Купопродајни уговор НЛБ групе и Републике Србије закључен је пре проглашења пандемије вируса корона – 26. фебруара прошле године.

Н1/Нова

Можда ти се свиди

Оставите коментар