Почетна » ДА ЛИ ЈЕ ТО НОРМАЛНО? Порез на ИМОВИНУ већи за све грађане, осим за ВЛАСНИКЕ ЛУКСУЗНИХ ВИЛА

ДА ЛИ ЈЕ ТО НОРМАЛНО? Порез на ИМОВИНУ већи за све грађане, осим за ВЛАСНИКЕ ЛУКСУЗНИХ ВИЛА

од admin
0 коментар

Готово сви грађани добиће увећане рачуне за порез на имовину, осим власника луксузних вила на Дедињу и Сењаку.

Вилама је, како кажу у градској Управи јавних прихода, пала цена, па ће због тога њихови власници имати нижи износ пореза него претходних година, пишу „Вечерње новости“.

Каћа Лазаревић, стручњак за некретнине, сматра да је до апсурдне ситуације, да житељи елитних делова града, који спадају у екстразону, буду поштеђени поскупљења, дошло због погрешних критеријума.

Како она каже, висина пореза на имовину се одређује тако што се узима вредност три последње продаје на сличној локацији узимајући у обзир период од јануара до септембра.

“То могу бити три најбоље понуде, са највишим ценама или три најлошије, у зависности од њихових жеља. Просек цене квадрата се множи бројем квадрата сваког власника и уз умањења на која људи имају право, добија се коначна цифра. У једној улици имате станове чија је вредност по квадрату од 900 до 2.500 евра и сад од порезника зависи које ће некретнине узети у обзир када праве прорачун”, објашњава она.

Саговрнициа „Новости“ каже и би рачунање могл ода се прилагоди наши муслвима када би се узимао просек цене сцих продатих квадрата током годину. Она додаје да је овакава порез на некретнину скуп за наше људе, те да га грађани у џравама у уокружењу и не плаћају.

Према њеним речима, цена луксузних вила иде од милио до шест милиона евра, а такве грађевине тренутно немају купце.

Новости/Нова Борба

Можда ти се свиди

Оставите коментар