Почетна » Матијевић купио уљару Миротин групе из Врбаса

Матијевић купио уљару Миротин групе из Врбаса

од admin
0 коментар

У портфолију Миротин групе налазе се фабрика уља „Банат“ у Новој Црњи, „Сава Ковачевић“ из Врбаса, млин „Миротин Тиса“ из Савиног Села, Рибарско газдинство „Ечка“ из Лукиног Села, млекара „Дана“ из Врбаса, компанија „Агровојводина комерцсервис“ из Новог Сад и предузеће „Агримакс“ из Врбаса.

Уз то, Матијевић од данас газдује и компанијама „Миротин енерго“, „Миротин вет“, „Миротин инвест“ из Врбаса, као и компанијом „Миротин Црна Гора“ из Подгорице.

Уљара „Банат“ у Новој Црњи на тржишту је присутна са својим главним производом – уљем „цвет баната“, а сировински сектор махом је у том делу Војводине. Једна је од пет највећих фабрика уља у Србији, поред зрењанинског Дијаманта, уљаре у Шиду, врбаског Витала и Сунца из Сомбора.

Пољопривредно предузеће „Сава Ковачевић“, један је од некадашњих највећих аграрних комплекса. Основано је 1946. године, а сада поседује око 4.000 хектара земљишта, око 50 хектара воћњака, фарму крава и фарму товних јунади.

Рибњак „Ечка“ један од најстаријих рибњака у Европи, ту је 1891. године започела производња рибе, а простире се на око 2.000 хектара.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар