Почетна » Нова економија: Русија обуставила увоз меса од четири српске компаније

Нова економија: Русија обуставила увоз меса од четири српске компаније

од admin
0 коментар

 

У одлукама руске инспекције од 21. и 22. маја, објављеним на сајту ове институције, наводи се да је привремено ограничење на испоруку производа четири српске компање уведено на основу инспекцијског надзора спроведеног од 15. од 19. априла. Привремена забрана ступиће на снагу 4. јуна.

Прецизирано је и да ће све испоруке меса и производа које буду кренуле ка руском тржишту до 4. јуна, моћи да се спроведу по уобичајеној процедури.

У руској Федералној служби за ветеринарски и фитосанитарни надзор (Росселкхознадзор) су за Нову економију потврдили да је 19 службеника ове институције у априлу извршило надзор у шест српских компанија за производњу меса, а да су „озбиљне неправилности“ утврдјене у четири компаније.

„Током инспекције утврдили су озбиљне неправилности у раду ове четири компаније. Због тога ће почев од 4. јуна бити уведене привремене обуставе увоза производа у Русију из ове четири компаније“, прецизирали су у Федералној служби за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације.

У Карнексу су за Нову економију рекли да непрекидно обезбедјује својим потрошачима производе високог квалитета сталним преиспитивањем усаглашености технолошких поступака са индустријским стандардима, имплементираним системима квалитета и безбедности производа и релевантним позитивним прописима

У Златиборцу оцењују да им је ограничен приступ руском тржиштву због „неколико додатних ветеринарско-санитарних и нормативно-техничких услова које је потребно испунити“.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар