Почетна » Грађанима ваучери за одмор у Србији

Грађанима ваучери за одмор у Србији

од admin
0 коментар

До краја недеље Влада би требало да усвоји олакшице за грађане који летују у нашој земљи. Мањи порези на услуге. У Београду сутра подела проспеката са домаћом понудом

ВЛАДА Србије требало би на наредној седници, до краја недеље, да усвоји програм мера за јачање домаћег туризма. Министар туризма Расим Љајић, рекао је да ће се повластице највише односити на оне који свој одмор проведу у некој од домаћих бања, на планинама или у категорисаном смештају у сеоским домаћинствима.

Како је раније најавио премијер Србије Александар Вучић, сви који буду летовали у Србији добиће ваучере са износима за које ће им бити умањен неки од пореза које су у обавези да плаћају.

– Обавићемо и консултације са осталим надлежним ресорима, како би била утврђена и ширина обухвата популације на које ће се мере односити – изјавио је Љајић.

У петак, званично, почиње и промоција кампање Владе – „Моја Србија“. Грађанима ће тада бити подељени проспекти о туристичким дестинацијама у нашој земљи, који би требало да их заинтересују да свој годишњи одмор искористе у свом завичају. Програм ће сутра представити премијер Александар Вучић.

И представник Националне асоцијација туристичких агенција ЈУТА Александар Сеничић подржава мере које имају за циљ развој и унапређење домаћег туризма.

– Треба да научимо другачије да размишљамо, јер је свима у интересу да људи, макар, викенде проведу у Србији – испричао је Сеничић. – То ће значити доста за локалну економију, али и за људе који раде у туризму. Неки од разлога што мали број људи путује по Србији су од политике цена које не задовољавају критеријуме туриста, па до сарадње између хотелијера и агенција која код нас не функционише најбоље.

Како прича Сеничић, имамо навику да када причамо о летовању мислимо на море. Не радимо довољно ни на промоцији, а и наши људи воле да за исте паре оду у иностранство, где за тај новац имају слабију услугу од оне коју би добили у Србији.

КОПАОНИК НАЈПОСЕЋЕНИЈИ

Према подацима Републичког завода за статистику, од почетка године у Србији је боравило 627.073 туриста, од чега је домаћих било 360.956.

Гости из Србије остварили су и 1.163.302 ноћења.

Од јануара до јуна, туристи из наше земље највише су посећивали Копаоник, Златибор, Врњачку Бању, Београд, Тару, Сокобању, Стару планину…

Ј. Су.   Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар