Почетна » Министарство привреде расписало тендер за продају Института „Јарослав Черни“

Министарство привреде расписало тендер за продају Института „Јарослав Черни“

од admin
0 коментар

 

Он је, приликом отварања фабрике АФТ у Прибоју, на питање новинара зашто су мале пензије пољопривредника, рекао да су оне нека врста социјале.

„Мале пензије добијају они који нису уплаћивали доприносе. То је нека врста социјалне помоћи, поклона државе“, рекао је Вучић.

Према извештају овлашћеног проценитеља, укупна процењена вредност Института на дан 31. децембар 2020. године износи 2,8 милиона евра, а почетна продајна цена је 2.576.066,92 евра.

Продајна цена се плаћа одједном, продајна документација је доступна до 8. октобра 2021. године, а пријаве се подносе до 5. новембра 2021. године у 12 часова.

Право учешћа имају сва домаћа и страна правна лица која су у свакој од последње три године (2018, 2019, 2020) остварила пословни приход од најмање 30 милиона евра, уколико су у свакој од тих година исказала пословни добитак.

Министарство привреде прецизира да право учешћа имају и конзорцијуми правних и/или физичких лица уколико је носилац конзорцијума правно лице са више од 50 одсто учешћа у конзорцијуму.

Мањински акционари су приватна лица која у поседу имају 7,99761 одсто власништва капитала Института.

У Институту за водопривреду „Јарослав Черни“ тренутно ради 17 доктора наука, 13 магистара, 136 високообразованих кадрова и још 69 запослених са вишом, средњом или нижом стручном спремом.

ФоНет/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар