Почетна » ЈОРГОВАНКА ЗАПОСЛИЛА ДЕДУ И ДАЛА МУ ПЛАТУ 173 ХИЉАДЕ ДИНАРА!

ЈОРГОВАНКА ЗАПОСЛИЛА ДЕДУ И ДАЛА МУ ПЛАТУ 173 ХИЉАДЕ ДИНАРА!

од admin
0 коментар

Коалиција за надзор јавних финансија је објавила саопштење у ком позива гувернера Народне банке Србије Јоргованку Табаковић да одговори на питања.

Повод за обраћање је радно ангажовање Радослава Сретеновића, бившег председника Државне ревизорске институције у НБС.

“Који је основ и разлог радног ангажовања доскорашњег председника Савета Државне ревизорске институције Радослава Сретеновића у Народној банци Србије на радном месту главног интерног ревизора, од 07. маја 2018. године, с месечном платом од 173000 динара? Да ли јој је познато да је Радослав Сретеновић стекао услов за старосну пензију фебруара 2018. године? Да ли јој је познато да је Народна банка Србије субјект ревизије коју спроводи Државна ревизорска институција на чијем је челу до 25. априла 2018. године био Радослав Сретеновић? Да ли јој је познато да је чланом 38. Закона о Агенцији за борбу против корупције прописано да функционер коме је престала јавна функција, две године по престанку функције не може да заснује радни однос, односно пословну сарадњу са правним лицем, предузетником или међународном организацијом која обавља делатности у вези са функцијом коју је функционер вршио, осим по добијеној сагласности Агенције. Да ли јој је познато да радно ангажовање Радослава Сретеновића (на слици испод) противно наведеној законској забрани представља фрапантан пример сукоб интереса који, по аутоматизму, повлачи питање њене моралне и кривичне одговорности?“, наводи се у саопштењу.

Како се истиче, Коалиција за надзор јавних финансија “охрабрује гувернера да хитно одговори на постављена питања и грађанима Србије појасни због чега тачно је за њих добро да сваког месеца издвоје 173000 динара за противзаконити ангажман пензионера у сукобу интереса“.

 

(б92/дневни журнал)

Можда ти се свиди

Оставите коментар