Почетна » КОНАЧНО НА БУБАЊ ПОТОКУ Ево када ће ИКЕА бити отворена у Србији

КОНАЧНО НА БУБАЊ ПОТОКУ Ево када ће ИКЕА бити отворена у Србији

од admin
0 коментар

У наредне две до три недеље Икеа код Бубањ потока почиње градњу прве робне куће у Србији, каже директор за развој Икее за југоисточну Европу Владислав Лалић.

Градња робне куће, како је рекао, требало би да буде завршена на пролеће или лето 2017. године.

„Очекујемо да, паралелно са радовима, крене и измештање наплатне рампе Бубањ поток, што је врло важно и за пројекат Икее, али и за укупни комерцијални развој тог дела града“, изјавио је Лалић Тањугу на маргинама 23. Копаоник бизнис форума.

Према његовим речима, сада је још остало да се разреше одређене грађевинске дозволе за инфраструктуру, што се очекује у наредних седам до 10 дана.

„Много питања је већ решено, мада их има још неколико пред нама, али верујем да ћемо све брзо бити готово. Очекујемо да следеће године, с пролећа или лета, пожелимо добродошлицу гостима у Икеиној робној кући у Београду“, рекао је Лалић.

На питање зашто Србија толико чека прву Икеу, а много пута је до сада најављиван почетак радова, Лалић признаје да се та компанија раније сретала са проблемима на терену, административне, правне и техничке природе, због чега је пројекат био успорен.

Он је, међутим, указао да је у последњих неколико година дошло до значајног напретка и унапређења амбијента пословања, што ће резултирати скорим почеком изградње Икеа робне куће.

Лалић је нагласио да ће иницијална инвестиција у Србији у ту робну кућу бити 70 милиона евра.

Икеа није одустала ни од тржног центра

Тај објекат код Бубањ потока ће се, како је објаснио, простирати на више од 30.000 квадрата и директно ће запослити око 300 људи.

Дугорочно, навео је он, у плану је још једна инвестиција у Београду.

„Али, о том потом…Тражимо адекватну локацију и брзина градње другог објекта зависиће од тога колико добро буде пословала прва робна кућа у Београду. Велики смо оптимисти и мислимо да ће одзив потрошача и купаца бити јако добар“, рекао је Лалић.

Он је подсетио да је иницијални план те компаније да отвори и тржни центар, од чега се, тврди он, није одустало.

„Нисмо одустали од тржног центра, али нам је приоритет отварање робне куће. У каснијој фази ћемо узети у разматрање отварање тржног центра, али то неће ићи паралелно“, објаснио је Лалић.

Упитан за робну кућу у Нишу, где је Икеа већ купила земљиште, Лалић каже да се ни од тога није одустало, да „гледају све веће градове у Србији, и Нови Сад, али то су дугорочне инвестиције за пет и више година“.

„Ми смо купили земљу у Нишу још пре неколико година у сврху отварања робне куће у том граду. Мало је незахвално правити дугорочне прогнозе, јер се навике потрошача мењају, људи све више желе да купују преко интернета, не само у свету него и код нас. Тако да ће се Икеа и на глобалном нивоу и овде у Србији прилагођавати новим трендовима у малопродаји и новим навикама потрошача“, рекао је он.

Икеа ће, истиче, увек бити Икеа и увек ће имати робну кућу са 9.300 артикала где ће тај асортиман бити представљен купцима.

Кад је реч о Србији, навео је он, за пет до 10 година ће се видети у ком правцу ће трендови ићи, како ће се Икеа томе прилагодити.

„Самим тим ћемо се у ходу прилагођавати, али то не значи да смо одустали од планова, већ да морамо бити реални и сагледавати оно што се дешава око нас. Нама је у фокусу Београд, а након тога ће многе ствари бити јасније као план даљих отварања у Србији и региону. Ми већ имамо робну кућу у Загребу у Букурешту, а у плану је и Љубљана“, рекао је Лалић и навео да ће у наредне три године Икеа имати пет робних кућа у региону.

 

(b92/dnevno)

Можда ти се свиди

Оставите коментар