Почетна » НА ПОСЛУ РАДИМ ЈОГУ, ЈЕДЕМ СЛАТКИШЕ И ИДЕМ У ТЕРЕТАНУ Ево како је Београђанка успела да се ЗАПОСЛИ У ГУГЛУ

НА ПОСЛУ РАДИМ ЈОГУ, ЈЕДЕМ СЛАТКИШЕ И ИДЕМ У ТЕРЕТАНУ Ево како је Београђанка успела да се ЗАПОСЛИ У ГУГЛУ

од admin
0 коментар

Уживам у „Гуглу“. Тренутно радим на производу Гугл шопинг, где ми друштво праве колеге 15 различитих нација.

Мој тим је изванредан, мотивише ме да напредујем и развијам се. На послу се осећамо као код куће, имамо коју год храну пожелимо на располагању, а на паузи идемо у теретане или на часове јоге.

Овако је Јелена Антић, софтверска инжењерка у швајцарској канцеларији, описала радни дан у једној од најпожељнијих компанија на свету.

Сан сваког инжењера јесте да ради у компанији Гугл, а како тај посао заправо изгледа открила нам је Јелена на „Ентер“ конференцији. Она је после завршеног Електротехничког факултета у Београду успела да се запосли у Гуглу.

А како је Јелена добила тај посао и како изгледа сам процес запошљавања, охрабриће многе који поседују неопходно знање и познају енглески језик да се пријаве на неки од њихових огласа.

Na poslu spajaju lepo i korisno

На послу спајају лепо и корисно

Процес запошљавања може да тече на два начина: пракса и конкурс за посао, који се налазе на Гугловом сајту за каријере.

– Први је уколико се почне са пријавом за праксу, која траје од три до шест месеци, подразумева пуно радно време и плаћена је. За добијање праксе пролазе се кругови који се састоје од три до четири дугачка телефонска интервјуа, након чека следи интервју уживо. После шест месеци, уколико пожелите да се пријавите на посао за стално, уследиће још два интервјуа, након којих ће комисија одлучити да ли ће вам понудити посао – прича Јелена.

Следеће пријаве за праксу биће отворене у септембру.

Уколико се пријавите директно на оглас за посао, уследиће исти кругови, само без праксе.

– Јако је важно да током интервјуа све време причате гласно и самоуверено – посаветовала је српска инжењерка све будуће Гугл кандидате.

Специфичност те компаније огледа се у томе што од кандидата за посао не траже високе оцене или просек, већ нешто што се популарно зове „гуглинес“.

Uvek se nađe vremena za opuštanje

Увек се нађе времена за опуштање

„Гугли“ би, према њиховом опису, била особа која је тимски играч, неко ко показује иницијативу, али је уједно и скроман, способан да се брзо и лако адаптира на окружење и да вредно ради.

– Знање везано за саму позицију је најмање битно, али неопходно. Оно што се највише гледа код селекције кандидата јесте процес размишљања те особе – додаје Јелена.

Многи су митови о томе како изгледа радно место у тој компанији, а истина нас је још више изненадила. Из прве руке Јелена каже да је њу импресионирало колико се води рачуна о исхрани запослених, али и да им је чоколада доступна у неограниченим количинама.

– Уколико пак са грицкалицама претерају у кампусу, постоје теретане са личним тренерима, као и јога, спининг, зумба и остале спортске активности, тако да нема изговора да не тренирају. Запосленима који не воле јаче тренинге већ само лагане шетње, друштво могу да праве и пси, с обзиром на то да је „Гугл“ пет-френдли компанија, а има чак и своја три пса домаћина – каже Јелена.

А да је сваки појединац битан компанији која има запослено око 60.000 људи говори и чињеница да се петком одржавају састанци под називом ТГИФ, у преводу „Хвала Богу што је петак“, на ком сви запослени разговарају, размењују идеје и постављају питања оснивачима компаније, као и директорима.

ЕНТЕР КОНФЕРЕНЦИЈА 2017.

Јелена Антић била је учесница „Ентер“ конференције, одржане 25. и 26. априла у Коларчевој задужбини. Осим њеног предавања под називом „Гугл из прве руке“, на конференцији су учествовали многи предавачи који су се бавили темама из мобил и веб девелопмента, роботике, тестирања, инжењеринга и ИТ-а.

Јована Тодоров    Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар