Почетна » НАРОД ПЛАЋА НЕРАД: Посланици нас ојадили за 2,7 милиона евра!

НАРОД ПЛАЋА НЕРАД: Посланици нас ојадили за 2,7 милиона евра!

од admin
0 коментар

Грађани Србије дали су 325.000.000 динара или око 2,7 милиона евра само за плате посланика у протеклих 13 месеци, иако су парламентарци имали тек 26 седница од 3. јуна 2016. године, када је конституисан овај сазив. И опет су, попут премијерке и министара, на колективном летњем одмору.

Последњи пут парламентарци су седели у скупштинским клупама 20. јула, када су изабрали новог заштитника грађана Зорана Пашалића, а пошто је сасвим извесно да неће радити до септембра, из државне касе за тих 14 месеци на њих ће бити потрошено око 350.000.000 или 2,9 милиона евра.

Нарадили се

Просечна плата посланика је око 100.000 динара и 250 народних трибуна месечно нас кошта око 25.000.000 динара, што је око 205.000 евра. Господа зараде примају редовно, мада су се удостојили да одрже само 26 седница, а нераду и одмарању се не назире крај. У Скупштини не знају када ће председница парламента Маја Гојковић заказати нову седницу, али се надају да неписано правило да посланици такође имају летњи распуст ни ове године неће бити прекршено.

Потпредседник Скупштине Владимир Маринковић не зна када ће председница Скупштине Маја Гојковић заказати нову седницу.
– Не зна се. Радимо текуће ствари, чекамо да видимо хоће ли бити седница у августу. Сада, после формирања нове владе, сви законски предлози су повучени и морају да прођу мишљења у министарствима. То није кратка процедура – каже Маринковић.

И министри на мору

Иако је протекло тек око месец и по откако је формирана Влада са Аном Брнабић на челу, премијерка је „направила паузу“ и отишла на одмор са, како преносе поједини медији, својом партнерком у једну суседну државу. Брнабићева има некретнине на Хрватском приморју – куће од 167 и 30 квадрата на острву Крк.
– Премијерка је обавестила министре да ове недеље неће сазивати седнице Владе јер ће она бити на годишњем одмору. Није прогласила колективни одмор целе владе, па је министрима остављено да, према својим обавезама, одлуче да ли ће и када користити одмор. Остало је отворено да ли ће седница бити и наредне недеље – речено је Куриру у Влади.

На летовању су још и потпредседници Владе Зорана Михајловић и Небојша Стефановић, док остали министри тврде да имају посла и да ове године море неће видети.

Традиција
ВУЧИЋ СЕ НЕ ОДМАРА

Председник Вучић, док је био премијер, хвалио се, или пак жалио, како није „користио ниједан дан одмора у претходне четири године“ и таквим ставом „охрабривао“ и министре да ни они не пландују.

Курир / Биљана Бојић

Можда ти се свиди

Оставите коментар