Почетна » ОДЛУЧЕНО Ово је максималан број запослених у СВАКОЈ државној установи

ОДЛУЧЕНО Ово је максималан број запослених у СВАКОЈ државној установи

од admin
0 коментар

Одлука о максималном броју запослених ступила је данас на снагу. Овим документом одређено је колико ће тачно људи моћи да буде запослено у сваком министарству, дирекцији, агенцији, заводу, суду, школи, факултету, апотеци, дому здравља, болници…

Установе ће морати да ускладе број запослених са подацима из Одлуке у наредних 60 дана, односно до почетка фебруара наредне године.

Тада ће здравствене установе моћи да имају максимално 111.485 запослених на неодређено време, факултети 23.427, средње школе 33.079, а основне 71,379 радника.

Одлука о максималном броју запослених, која је објављена у „Службеном гласнику“ односи се на све установе понаособ, па ће, на пример, у Пореској управи радити 5.459 људи. Мање ће бити запослених и у Управи Царина, Републичком заводу за статистику, Републичком ПИО фонду, Националној служби за запошљавање…
Од свих министарстава, Министарство просвете и све што спада под његову надлежност, од основног до високог образовања имаће највише запослених, чак 136.837.

У установама које су под надлежности министарства здравља радиће 114.056 стално запослених. У Министарству правде и свим његовим деловима радиће 15.258, али ту спадају и судови и тужилаштва.

Тако ће, рецимо, у Министарству финансија бити ангажовано укупно 10.324 људи за стално, у свим деловима Министарства привреде биће запослено 1.250 људи, а у Министарству рада, запошљавања, социјалних и борачких питања биће запослено 14.487, од чега ће их највише бити у установама социјалне заштите – 9.226.

Колико ће тачно у којој школи, болници, дому дравља и министратву бити запослених, можете да погледате у Одлуци.

Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар