Почетна » ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА: Забрањена једна од најпродаванијих кашица за бебе

ОДЛУКА МИНИСТАРСТВА: Забрањена једна од најпродаванијих кашица за бебе

од admin
0 коментар

Дијететски производ, храна за одојчад и малу децу “ХИП Био Инстант кашица – пиринчане пахуљице” забрањен је за увоз због повећаног садржаја арсена, објављено је на сајту Министарства здравља

Дијететски производ, храна за одојчад и малу децу “ХИП Био Инстант кашица – пиринчане пахуљице” забрањен је за увоз због повећаног садржаја арсена, објављено је на сајту Министарства здравља.

„Обавештавамо јавност да је санитарни инспектор Одељења за санитарну инспекцију, Одсека за санитарни надзор за гранично подручје Београд, донео решење увознику „Alca trgovina“ д.о.о. из Београда, о забрани увоза дијететског производа, храна за одојчад и малу децу ‘HIP Bio Instant kašica – pirinčane pahuljice’, 20г нето, лот: 6001791, извoзникa HIPP GmbH & Co. Export KG Аустрија, због тога што наведени производ не одговара условима прописаним Законом о безбедности хране (‘Сл. гласник РС’, бр. 41/2009) и Правилником о здравственој исправности дијететских производа (‘Сл. гласник РС’, бр. 45/2010, 27/2011, 50/2012, 21/2015, 75/2015, 7/2017), у погледу повећаног садржаја арсена“, стоји у саопштењу Министарства здравља.

Лабораторијску анализу је извршила овлашћена и акредитована лабораторија Градског завода за јавно здравље Београд, а увозник се изјаснио да не жели суперанализу предметног узорка, наводи се у саопштењу.

„Решењем је наређено да се предметна пошиљка врати испоручиоцу или на безбедан начин уништи преко овлашћене организације“, објавило је

Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар