Почетна » Пољопривредник из околине Зрењанина просуо две и по тоне млека јер нема коме да га прода

Пољопривредник из околине Зрењанина просуо две и по тоне млека јер нема коме да га прода

Ниједна млекара није била заинтересована

од Други Пишу
0 коментар

Пољопривредник Југослав Томић из Стајићева поред Зрењанина данас је просуо две и по тоне крављег млека, јер како је навео, није имао коме да га прода, пошто ниједна млекара није била заинтересована.

Томић је за војвођански портал Аутономија рекао да ће бити принуђен да почне са клањем грла говеда, јер производи дневно две и по тоне сировог млека, али нема коме да га прода.

„Добијена је капара за 30 грла које ће у понедељак, најкасније у уторак, ићи на клање“, казао је Томић, који је фарму основао 2005. године и данас има 300 грла говеда, од чега је 150 музних крава.

Навео је да су хтели да поклоне млеко, али да то није било могуће, пошто закон не дозвољава да се поклони сирово млеко.

„Да бисмо га поклонили, морали бисмо прво да га пастеризујемо, што представља додатни трошак“, објаснио је Томић и прецизирао да у последњих седам година производе милион литара млека годишње.

На питање колико је уложио новца рекао је „много, али новац није битан“.

„Како ја сад да васпитавам своје троје деце? Супруга и ја смо у ово уложили све. Нисам ни могао да замислим да ће ово да се деси. Последња два месеца нико не жели да купи млеко. Ако држава нешто не уради у догледно време, мораћемо да затворимо. Немамо други избор“, казао је Томић.

Портал Аутономија је дошао до снимка од пет минута на којем се види како Југослав Томић пушта да свеже млеко из цистерне капацитета две и по тоне исцури у канализацију и објашњава да то мора да уради, јер ниједна млекара коју је звао није хтела да га откупи, а он мора да настави да музе и нема где да складишти додатно свеже млеко.

Бета/Данас

Можда ти се свиди

Оставите коментар