Почетна » Преко ТРИ МИЛИЈАРДЕ дуга предузећа у већинском власништву председника Гроцке

Преко ТРИ МИЛИЈАРДЕ дуга предузећа у већинском власништву председника Гроцке

од admin
0 коментар
panta oktobbar duznik

Према званичним подацима Народне банке Србије, „ПДМ Агрпфруит“ је блокиран за износ од 966.614.772,23 динара (око 8, 2 милиона евра). 

panta oktobbar duznik

Међутим, према доступној документацији Агенције за привредне регистре, предузеће у већинском власништву садашњег председника ГО Гроцка, Драгана Пантелића, „ПДМ Агрофруит“ има дуговања од преко три милијарде динара!

viber image 2021 10 08 10 42 49 324

Према званичним подацима, предузеће у већинском власништву председника ГО Гроцка, дугује за порезе и доприносе радницима скоро 11 милиона динара, а произвођачима воћа преко 660 милиона динара. „ПДМ Агрофруит“, има и дуговања, односно „необезбеђене повериоце пословних банака“ у износу од преко милијарду динара.  Нешто више од те цифре, има и за „Разлучне повериоце обезбеђене уписаним залогама на имовини“.

 Подсетимо се, док није ушао у Српску напредну странку, а затим постао и председник ГО Гроцка, Драгана Пантелића, барем на југу општине, многи су познавали као успешног привредника. Имао је успона и падова, али је увек излазио успешно из проблема. Имајући у виду ту чињеницу, очекивања обичног гласачког тела су иста онаква какве је промене најавио, огромна. Велико очекивање врло брзо зна да постане велико разочарење. Данас се већ у Грочанској јавности осећа благи пораст разочарења у председника Гроцке, поготово код оних који га познају од раније. Постићи успех у Србији је изузетно тешко, али достићи суноврат је дијаметрално супротно. Суноврат стиже преко ноћи, без обзира на раније успехе. Стечај предузећа „ПДМ Агрофруит“ је још једно у низу разочарења код мештана, првенствено са југа Гроцке.

 

За Жиг инфо:
Жељко Маторчевић

 

Можда ти се свиди

Оставите коментар