Почетна » Продавци: Рафови у радњама нису празни, ограничење за куповину шећера

Продавци: Рафови у радњама нису празни, ограничење за куповину шећера

од Други Пишу
0 коментар

Никола Петровић, пословођа и пословни консултант у супермаркету „Гомекс“ за Н1 каже да је у претходном периоду, у последње две недеље, било повећаног интересовања купаца за основне животне намирнице, али да се се ситуација сада стабилизовала и да тренутно они купују по килограм намирница, за свакодневну употребу. Он је истакао да је тај супермаркет увео једино ограничење за шећер – по купцу је дозвољена количина од пет килограма. Петровић каже да су поједини потрошачи куповали и по 20-30 килограма шећера и да је ова мера уведена да би сви који дођу у радњу могли да буду снабдевени.

Репоретер Н1 јавља да овог јутра у Супермаркету Гомекс у Сурчину има свега на рафовима – основних животних намирница, брашна, уља и шећера и да су их грађани куповали у уобичајеним количинама.

Петровић каже да је повећано интересовање купаца било у периоду „када крене ванредна ситуација“ и када дође више потрошача да купи по 10, 20 кг основних животних намирница, па се тако и изазове несташица, али да потом роба стигне у нормалним количинама и после је буде довољно.

На питање када су те „ванредне ситуације“, он каже да се оне дешавају „после неких изјава“, као и онда када су потрошачи уплашени због тренутне ситуације.

Тада чак и 20-30 килограма намирница узму неки потрошачи, због чега су се у Гомексу одлучили да за шећер уведу ограничење на пет кг по купцу, да би било и за остале.

Он је нагласио да проблема у набавци нема, као и да нема назнака да ће их бити. Додаје да се шећер испоручује радњама у нормалним количинама.

Петровић каже и да нема повећања цена основних животних намирница и да нема назнаке да ће их бити. Било је, додаје, поскупљења намирница које не спадају у основне, али само по пет до 10 динара.

Н1 Београд, Димитрије Ђурић

Можда ти се свиди

Оставите коментар