Почетна » РАСКАЛАШНО Спискали 10,5 милиона динара на крканлук и рекреацију

РАСКАЛАШНО Спискали 10,5 милиона динара на крканлук и рекреацију

од admin
0 коментар

У време док је Скупштина Србије расправљала о поскупљењу струје за 12 одсто, 600 радника ЕПС уживало је на спортским играма на Златибору, сазнаје „Блиц“.

Радници из пет електродистрибуција Србије и “Електрокосова” спортски су се уздизали и удисали планински ваздух од 18. до 21. јуна, што је грађане Србије коштало око 10,5 милиона динара. Наиме, тај новац се по колективном уговору не издваја из синдикалне касе, већ из касе ЕПС коју пуне потрошачи струје.

Извор “Блица” тврди да су се, поред радника ЕПС, о нашем трошку на Златибору башкарили и чланови породица синдикалних вођа.

– Неки су водили жене и децу, а то ће платити потрошачи, јер ће уз рачун за потрошене киловате издвојити бар један динар и за нашу рекреацију и крканлук. Могло би се рећи да је нас 600 било на такмичењу у ићу и пићу, јер се за три дана попило хиљаде литара алкохола и појела тона хране, па неки од учесника нису ни могли да се појаве на теренима. Све те ђаконије нису могле да прођу без добре музике. Док су радници ЕПС певали, грађани Србије су плакали због поскупљења струје. И треба да плачу јер ће их ово коштати око 10,5 милиона динара, с обзиром на то да трошкови по раднику износе око 17.500 динара – објашњава наш саговорник.

Награда: Небојша Јовановић, председник Синдиката ЕДБ (лево)

Овакво понашање синдикалаца разбеснело је пензионерку из Београда Наталију Костић, која је упозорена да ће јој струја бити искључена ако не плати дуг од 146 динара.

– Они једу и пију о мом трошку, а ја након овог поскупљења не знам да ли ћу имати да купим кости и кромпир да бих преживела – каже за „Блиц“ огорчена Наталија.

Па шта, имамо право на те паре
Сазнања “Блица” потврдио је и Милан Ђорђевић, председник главног одбора синдиката ЕПС. „Игре су плаћене из компанијске касе, али ми на тај новац имамо право по колективном уговору. Дегутантно је да повезујете поскупљење струје и спортске игре. Да знате, у септембру ћемо организовати и финалне игре на нивоу целог ЕПС“, каже Ђорђевић за наш лист.

С. Вукашиновић   Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар