Почетна » Саудијскиом принцу понудили хотел „Славија“, продају се и ЈАТ апартмани Копаоник

Саудијскиом принцу понудили хотел „Славија“, продају се и ЈАТ апартмани Копаоник

од admin
0 коментар

Ми ћемо да понудимо све што је у надлежности Агенције за приватизацију од бања и хотела. Све што је у поступку продаје – рекао је министар Расим Љајић

АРАПИ би могли да наставе да откупљују хотеле по Србији. Прву посету званичника из Саудијске Арабије, принца Султана бин Салмана бин Абдулазиза ал Сауда, српски домаћини су искористили да представе све смештајне капацитете који су – на продају. Можда не самом принцу, али бизнисменима који су дошли са њим, могли би да „западну за око“ ЈАТ апартмани Копаоник, хотели „Славија“ у Београду, па и ХТП „Фонтана“ у Врњачкој Бањи. На „столу“ су и све бање, мада је засад расписан јавни позив за прикупљање понуда једино за Матарушку и Богутовачку Бању.

 

Пре принца Султана бин Салмана бин Абдулазиза ал Сауда у званичној посети, тада Југославији, последњи државник из ове земље је био још 1989. године. Принц је дошао у тродневну посету на позив потпредседника Владе Републике Србије и министра трговине, туризма и телекомуникација Расима Љајића.

– Ми ћемо да понудимо све што је у надлежности Агенције за приватизацију од бања и хотела. Све што је у поступку продаје – рекао је министар Расим Љајић за „Новости“. – Принц сигурно не планира да купује, али са њим су и бројни бизнисмени. Може да нам помогне и у анимирању других пословних људи из Саудијске Арабије за улагања у Србију. Не треба да стварамо нереална и превелика очекивања јер ово је само још једна шанса коју покушавамо да искористимо. Посебно ако се зна да се овакве прилике не пружају тако често. Оно што је сигурно јесте да је принц одушевљен Србијом, а посебно гостопримством на које је наишао.

У „фасцикли“ Агенције за приватизацију је десет бања, али почетак њихове продаје још није известан. Приватизациони саветник „Беоконекс“ тек ради студију да ли и како могу да се продају. Своју процену ће дати половином децембра, а компликовани имовински односи и спорови са ПИО фондом не обећавају лак расплет.

С друге стране, у понуди Агенције за приватизацију је низ хотела који досад нису нашли купца или га траже из стечаја. Међу њима су „Сплендид“, „Праг“, док је у Буковичкој бањи стечај окончан.

Саудијски принц у среду је у београдској задрузи разговарао са градоначелником Београда Синишом Малим, који га је упознао са пројектом „Београд на води“. Градоначелник и његов гост су прошетали Савском променадом.

КОД ПРЕДСЕДНИКА И ПРЕМИЈЕРА

ПРИНЦ Султан бин Салман бин Абдулазиз ал Сауд ће се у четвртак састати са председником Србије Томиславом Николићем и са премијером Александром Вучићем. Поред сусрета на највишем државном нивоу, саудијски принц ће на лични захтев обићи и најважније културно-историјске споменике града Београда.

М. Н. С. – С. Б.     Новости

Можда ти се свиди

Оставите коментар