Почетна » СЕЧА ДИРЕКТОРА Ево којих ће ОСАМ шефова бити смењено због НАПУМПАНИХ РАЧУНА за струју

СЕЧА ДИРЕКТОРА Ево којих ће ОСАМ шефова бити смењено због НАПУМПАНИХ РАЧУНА за струју

од admin
0 коментар

В.д. директора ЕПС-а Милорад Грчић смениће осам директора и шефова сектора у дистрибуцијама, сазнаје Блиц, због грешака у децембарским рачунима за струју.

Како је рекао, биће смењени директор Секотра за бригу о корисницима ЕПС-а Соња Милојевић, директор Одсека за техничке услуге из Јагодине Миомир Паповић, као и руководиоци сектора за бригу о корисницима из Краљева и Крагујевца Миле Милошевић и Војкан Вучкцовић.

Биће смењени и директор Сектора за подршку тржишту и смањење губитака из Беоргада Жарко Шантрић, директори огранка Краљевио и Јагодина Срдјан Дјуровић и Добрица Милошевић, као и шеф Службе за контролу мерним места из Ниша Милош Петровић.

Они ће бити смењени због грешке са превисоким рачунима за струју.

Највећи број притужби је стигло путем мејла, а рекламације ће се примати до краја јануара.

Грчић је казао да је ЕПС до сада примио 1.880 рекламација грађана за погрешно испоручене рачуне за струју, што је испод просека за исти период у претходне три године.

Највећи број притужби је стигло путем мејла, а рок за слање рекламација, како је рекао Грчић је продужен до краја јануара, јер ЕПС жели да зна истиниу о свакој жалби и о сваком рачуну.

– Нико од грађана неће бити оштећен и све грешке биће исправљене у рачунима за јануар који ће грађани примити у фебруару – нагласио је Грчић.

Он је потврдио да је било грешака и неправилности у самом очитавању али и грешака које су правили одговорни људи у електродистрибуцијама.

– Контрола је већ дала резултате и биће смењени они који су одговорни за послове који су довели до погрешних рачуна – казао је Грчић.

Он је додао да је унутрашња контрола наставља рад и бавиће се дужи временски период тиме јер жели да овај сектор и све оно што припада бризи о корисницима доведе на највиши ниво.

– ЕПС жели да реши проблем сваког корисника и тиме ће се бавити и то довести у ред – нагласио је Грчић додајући да је најважније да се спречи да се овакве појаве више не дешавају и да сви корисници буду обештећени.

Он је навео и да број рекламација од 1.880 које је су до сада пристигле и још око 100-тинак које се очекују занемарљив број у односу на 36 милиона корисника.

Грчић је подсетио и да је 2000. године у ЕПС-у укинуто радно место читача бројила и да се већ 16 година за те послове ангажују разне агенције.

– До 2015. цена читања бројила агенција у неким деловима Србије се кретала и до 300 динара – казао је он и додао да је садашња цена читања актуелног конзорцијума 39,9 по бројилу за целу Србију , а тренутни проценат очитаних бројила је 96,1 одсто.

Грчић је навео и да се од средине 2015 .када је почео процес корпоративизације ЕПС-а, све агенције раде заједно.

С. Вукашиновић  Блиц

Можда ти се свиди

Оставите коментар